Conopida la cuptor

Retete garnituri Retete cu legume Retete de post Retete fara gluten Retete ieftine Retete simple

Dupa mesajul Danei la reteta cu conopida de saptamana trecuta, am zis sa vin cu o propunere pentru carnivori sau cei care nu prea sunt prieteni cu conopida. A fost usor, aveam deja preparat condimentul perfect pentru acest experiment. Pana la urma, condimentul acesta se dovedeste a fi multifunctional (dupa porc, somon, creveti si conopida, l-am incercat si pe caju), merita sa va luati cateva minute ca sa-l pregatiti. Cat despre scopul acestei retete, ramane de vazut cati se vor converti la conopida... astept feedback.

Ingrediente

1 conopida medie
4 lingurite condiment cu boia afumata
3-4 linguri ulei de masline
sare

Portii: 2 (ca fel principal) sau 3 (ca sai garnitura)
Calorii: 485 cal in total

  1. Conopida se desface buchete mari (sa aveti vreo 9-10 bucati, la un total de 500 gr). In centru vor fi cateva buchetele mici, e ok, dar restul sa le lasati mari. 
  2. Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga conopida. Se opareste doar 3 minute de cand reincepe sa fiarba. Se scurge bine, se lasa cateva minute in sita sa se evapore apa de pe ea.
  3. Se pune intr-un bol si se amesteca cu ulei si apoi cu condiment. Se amesteca bine, sa fie uniform acoperite/colorate buchetelele (eu pudrez condimentul printr-o sita de ceai pentru o distribuire uniforma si apoi doar amestec usor).
  4. Se aseaza conopida in tava cuptorului, la distanta unele de altele.
  5. Se coc la 220C (caldura sus-jos) timp de 20-25 minute. Buchetelele mici le puteti scoate dupa 10-15 minute, daca doriti sa fie toate uniform coapte.
  6. Sunt mai bune servite imediat, calde. Couscous-ul mi se pare ca merge foarte bine langa conopida, asa ca aici am pregatit 100 gr couscous (inmuiat in apa cu sare 10 minute), cu 1/2 ardei iute si 2 linguri suc de lime.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...