Cuburi de somon la tigaie cu salsa de mango

Retete cu fructe Retete de mancaruri cu carne Retete cu orez Retete cu peste si fructe de mare

Reteta Cuburi de somon la tigaie cu salsa de mango

Mix & Match. Combinam ca sa mancam #variat.
E o reteta de cursa lunga. E echilibrata nutritiv si poate fi preparata tot timpul anului, ingredientele sunt accesibile mereu.

Ingrediente

Cuburi de somon la tigaie

400 gr file de somon
3 lingurite condiment cu boia afumata
piper negru
putin ulei

Salsa de mango

1 mango copt
1 ceapa rosie mica
1 ardei iute rosu mic
1/4 legatura patrunjel
2 linguri suc de lime
1/2 lingura ulei de masline
sare

Crema de avocado

1/2 avocado
40 gr iaurt grecesc
1-2 linguri suc de lime
1 lingura ulei de masline
1/4 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita chimion macinat
coaja rasa de la 1/2 lime
4 linguri de apa
sare

Orez cu seminte

125 gr orez cu bob lung (basmati am folosit)
1 lingura seminte asortate (mix de in, floarea soarelui, dovleac si susan am folosit)
sare

Portii: 3
Calorii:
2000 cal in total

  1. Somonul se curata de piele si se taie cuburi de aprox. 2.5 - 3 cm. Se picura putin ulei peste cuburi, se adauga condimentul (contine sare, nu mai adaugati!) si se maseaza bine sa se acopere egal. Se rasneste piper negru peste cuburi, apoi se lasa macar 2-3 ore sa stea la frigider. Se scot cu 15 minute inainte de preparare.
  2. Orezul se fierbe in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurge si dupa ce se racoreste 5 minute se adauga sare dupa gust si semintele.
  3. Pentru salsa se toaca ceapa cubulete. Se presara cu sare, se maseaza putin sa se desfaca bucatele si se lasa 5 minute sa se inmoaie. Se adauga sucul de lime si se mai lasa 10 minute.
  4. Se adauga ardeiul si mango taiate cubulete mici, patrunjelul tocat si uleiul. Se amesteca usor si se drege de sare.
  5. Se incinge bine o tigaie antiaderenta (folositi neaparat o tigaie care nu lipeste fiindca carnea de peste e mai sensibila si se rupe usor) larga (cca 30 cm) si se adauga f putin ulei pe fundul ei. Se adauga cuburile de somon, sa nu fie inghesuite si se prajesc cate 2-3 minute / parte, pana se rumenesc fain. Le intoarceti si pe celelalte laterale,  sa se faca peste tot. Opriti focul sub tigaie si lasati somonul sa stea acolo inca 2-3 minute, sa se faca incet pana in centru.
    * daca aveti tigaie mai mica, le prajiti in doua ture
  6. Pentru crema se mixeaza toate ingredientele in robot pana devine pufoasa. Puneti la inceput coaja de la 1/4 lime si mai adaugati daca vreti crema mai parfumata. Dregeti crema de sare. Mutati crema intr-un bol mic.
  7. Asezati bolul cu crema pe un platou. Imprastiati oresul pe platou. Asezati bucatile de somon in jurul bolului si apoi salsa langa somon. Serviti imediat.

Comentarii (2)

 

CRISTINA  acum 2 ani - 7 Septembrie 2022 18:28  

Extraordinara reteta, demna de master chef am apreciat-o mult tota familia,sigur o voi repeta. Iti incanta ochii si papilele gustative merci mult Ioana...
 

Ioana  acum 2 ani - 8 Septembrie 2022 16:37  

Multumesc si eu pt feedback!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...