Couscous cu legume coapte si branza la gratar

Retete cu branza Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Ne plac legumele coapte si incerc sa le folosesc in diferite combinatii. La fel si branza tip halloumi, o branza care se poate praji pe gratar fara sa se topeasca. De data asta le-am combinat cu o portie de couscous aromat. Un succes total.

Daca doriti ca acest fel de mancare sa arate mai festiv puteti prepara couscous-ul la fel, insa legumele si branza le puteti pune pe frigarui, le ungeti cu putin ulei si le praji in tigaia grill. Vor arata super! Sfat: acompaniati cu un sos tip tzatziki .

Ingrediente

1 cana couscous (200 gr)
250 gr branza speciala pentru gratar (tip Halloumi)
1/2 legatura patrunjel
5 fire menta
sare, piper

Legume coapte

1 dovlecel mic
1 vanata foarte mica
10 rosii cherry
10 ciuperci mici
1 ardei gras rosu
* puteti adauga si alte legume: cartofi dulci, buchetele de conopida, morcovi, ceapa
3 linguri ulei

Dressing

6 linguri ulei
sucul de la 1 lamaie
2 lingurite cu varf pasta de ardei dulce
1/4 lingurita pasta de ardei iute (harissa)
1/4 lingurita chimion(cumin) macinat

Portii: 3

  1. Se taie legumele astfel: ardeiul patrate (se pastreaza separat); dovlecelul si vanata sferturi de rondele, rosiile se lasa intregi; ciupercile se taie in doua sau patru (in functie de marime); altele: cartofi dulci cuburi; conopida buchetele, morcovii rondele, ceapa felii.
  2. Se presara legumele cu sare si se stropesc cu ulei. Se amesteca sa fie bine acoperite. Se dau la cuptor la 200C doar ardeii pentru 10 minute.
    * adaugati acum si cartofii dulci, conopida si morcovii
  3. Apoi se adauga restul legumelor si se mai lasa 20 minute (se amesteca in ele dupa 10 minute). La final, daca le doriti mai crocante, dati drumul la grill timp de 5 minute.
  4. Cat timp se fac legumele pregatiti dressingul: amestecati cu un tel mic toate ingredientele.
  5. Apoi pregatiti couscous-ul: puneti o cana de couscous intr-un bol, adaugati putina sare in el si turnati o cana de apa fiarta (folositi aceeasi cana sa masurati couscous-ul si apa). Lasati sa se umfle timp de 5 minute.
  6. Cu o furculita amestecati in couscous pana se desface bob cu bob. Turnati peste el un pic mai mult de jumatate din dressing si amestecati iar pana are culoare uniforma.Adaugati verdeturile tocate marunt in couscous si gustati-l de sare.
  7. Cand sunt gata legumele, scoateti-le intr-un bol si turnati restul de dressing peste ele. Amestecati.
  8. Asezati couscous-ul pe un platou si legumele de jur imprejur.
  9. Branza o taiati felii de cca 1cm. Prajiti feliile pe tigaia grill (fara adaos de grasime) incinsa, cate 2 minute pe fiecare parte, pana prinde urme frumoase de gratar.
  10. Asezati branza peste couscous.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...