Salata de radicchio cu branza la gratar

Retete cu branza Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate

Reteta Salata de radicchio cu branza la gratar

Ce ziceti de o cina sanatoasa?

Salata este inspirata de la aceeasi Judy Rodgers. Cred ca am facut o obsesie pentru retetele ei.

Ingrediente

4 felii branza speciala pentru gratar (tip Halloumi)
1 capatana mare radicchio
2 oua fierte tari
1 lingura parmezan razuit
3-4 felii franzela mai veche
1 lingura ulei
sare, piper

Dressing

2 fileuri ansoa (in ulei)
4 linguri ulei masline
1-2 linguri suc de lamaie
1/2 ceapa rosie mica
sare

Portii: 2-3

  1. Pregatim crutoanele: se taie painea cubulete. Se incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie si se adauga cubuletele de paine. Se amesteca rapid, ca painea sa absoarba uleiul si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa pe foc, amestecand des pana painea devine usor rumena si crocanta (cca 2 minute).
  2. Pregatim dressingul: se strivesc fileurile de ansoa pana devin pasta, apoi se adauga uleiul, cate o lingura pe rand pana e incorporat. Se adauga sucul de lamaie si se amesteca bine. Se adauga ceapa tocata cat de fin puteti, plus o priza de sare.
  3. Ouale se decojesc si se taie in doua. Se scoate galbenusul. Albusul se toaca cubulete mici.
  4. Radicchio se taie in doua si apoi fideluta nu foarte subtire.
  5. Intr-un bol punem radicchio, albusul tocat si crutoanele. Se toarna peste ele dressingul si se presara parmezanul. Se amesteca totul usor, pana dressingul este distribuit peste salata.
  6. Deasupra "cernem" galbenusile de ou: adica le punem intr-o sita fina si cu o lingura le frecam astfel incat galbenusul sa cada frumoas peste salata.
  7. Incingem bine tigaia grill. Punem feliile de branza in ea si grillam cate 2 minute pe fiecare parte. Branza se va inmuia usor, dar nu se va topi in tigaie si va prinde urme frumoase de gratar.
  8. Se aseaza branza peste salata si se serveste.

Dressing

Dressing

Radicchio cu crutoane in bol

Radicchio cu crutoane in bol

Branza pe gratar

Branza pe gratar

Comentarii (8)

 

adry  acum 14 ani - 10 Septembrie 2010 16:38  

Ioana, este super salata ta!!! As zice ca e chiar un felul II complet!! O sa incerc reteta ta, ca e tare apetisanta interesanta!!

P.S imi permit sa-ti dau o varianta saraca dar foarte buna de salata cu radicchio.
Deci radicchio spalat si taiat dupa preferinta (fara sa-l dai la centrifuga) il condimentezi dupa gust cu sare, ulei, otet si piper (piperul se potriveste de minune daca-ti place gustul picant) apoi pui 3-4 linguri de parmigiano reggiano ras (daca ai original e perfect) si 1-2 linguri de pesmet (nu din biscuiti)!!
Asta e tot, simplu si de efect!
 

Simona  acum 14 ani - 10 Septembrie 2010 16:48  

Suuuper, Ioana ! Da' de unde pot lua astfel de branza ?
 

Ioana  acum 14 ani - 10 Septembrie 2010 17:25  

merci adry, mai am un radicchio in frigider poate incerc asa sau facuta pe grill. tu ai incercat sa grillezi radicchio sa-mi spui daca merita sau mai bine fac altceva?

simona, de la Carrefour am luat-o, de la firma Akadia (cutie albastra) scrie Branza Grill pe ea. daca vrei iti pot pune pe luni o poza cu ambalajul.
 

Alina  acum 14 ani - 10 Septembrie 2010 17:47  

Nu stiu cum este salatica - nu am avut toate ingredientele, insa ce era necesar pt dressing da - si cum imi era pofta de niste snacks-uri, m-am gandit sa il fac mai mult pasta decat lichid. Asa ca am adaugat doar o lingura de ulei si inca un fileu de ansoa, iar ceapa am "inlocuit-o" cu busuioc uscat :D L-am servit pe felii de toast unse cu unt si deasupra cu rosioare cherry. =P~
Practic - o reteta noua - dar mersi pt inspiratie :P
Urmaresc retetele tale si multe dintre ele mi-au placut foarte tare (in special gratarul de pui). Felicitari!
PS: Abia astept sa fac rost de radicchio si branzica! :)
 

Simona  acum 14 ani - 13 Septembrie 2010 14:29  

Gata, OK, o stiu ! Multumesc frumos.
 

adry  acum 14 ani - 13 Septembrie 2010 16:26  

Ioana, radicchio la grill n-am facut niciodata, dar cred ca merita sa incerci!
Daca il faci sa ne spui cum este ;)
 

Ioana  acum 14 ani - 13 Septembrie 2010 18:00  

evident, pozez si postez daca iese bine si bun
 

darius  acum 13 ani - 15 Mai 2011 14:28  

felicitari este gustoasa imi fac in fiecare duminica si miercuri
=P~
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...