Halloumi la gratar cu ardei si rosii cherry
Retete cu branza Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Ceva rapid pentru weekend, ca sa nu va tina mult in bucatarie: halloumi cu stir-fry mediteranean. Branza se poate inlocui cu un file de peste alb la gratar, sosul se potriveste foarte bine si cu pestele. Iar daca nu va place menta sau busuiocul, e buna si fara ele.
Ingrediente
200 gr branza halloumi
3 ardei kapia mici (cca 200 gr in total)
1 ardei semi-iute bulgaresc (sau alt ardei iute)
1 catel mare de usturoi
200 gr rosii cherry
1 lingurita generoasa de capere (in otet)
10 masline verzi
4 fire patrunjel
1 fir mic menta (cca 10 frunze; sau cateva frunze de busuioc)
3 linguri ulei extravirgin de masline
sare, piper negru
Portii: 2
- Se taie ardeii patratele (vezi aici cum tai ardeii patratele). Se taie rosiile in doua sau patru, in functie de marime. Se striveste usturoiul. Se toaca verdeturile.
- Intr-o tigaie larga (sau chiar wok) se incinge 1 lingura de ulei. Se adauga ardeii si se soteaza, amestecand cand si cand, pana sunt rumeni pe alocuri. Tineti focul la mediu spre mare sa se faca repede ardeii. Dureaza cam 5 minute pentru ardeii kapia mici. Ajustati timpul daca folositi ardei mai mari, cu coaja mai groasa.
- Dati focul mai mic. Adaugati rosiile, usturoiul, caperele, maslinele, verdeturile si inca 2 linguri ulei. Presarati putina sare si piper. Lasati pe foc doar pana vedeti ca incepe coaja rosiilor sa se increteasca un pic (cca 2 minute).
- Trageti tigaia de pe foc si puneti capacul pana pregatiti branza. Rosiile vor mai lasa suc si se va forma un sos pe fundul tigaii.
- Incingeti 5 minute la foc mare o tigaie grill (sau o tigaie de fonta). Taiati branza in 4 felii si asezati-le pe grill. Coaceti-le cate 1 minut pe fiecare parte (pana prin urme frumoase de gratar).
- Scoateti branza pe doua farfurii. Asezati jumatate din legume cu sos deasupra. Sosul e bun si reincalzit sau la temperatura camerei, dar branza e bine sa fie facuta doar in momentul servirii.
Sotam ardeii
Adaugam rosiile si restul ingredientelor
Comentarii (5)
Simona acum 8 ani - 8 Iulie 2016 17:25
De unde putem cumpara branza Halloumi? Multumesc!Ioana acum 8 ani - 8 Iulie 2016 17:30
cred ca din orice supermarket. din Cora si Carrefour sigur.Maria acum 8 ani - 3 August 2016 23:00
Excelent. Am facut reteta cu file de pastrav prajit, tot una din retele tale, Ioana. De li cios ? Multumim din sufletIoana acum 8 ani - 4 August 2016 09:45
ieee, ma bucur Maria!Maria acum 8 ani - 4 August 2016 11:10
Daaaaaa si eu. Uau si cand am pus impreuna rosiile cherry, usturoiul, verdeata, maslinele peste ardei, tigaia a prins viata si asa o aroma minunata a iesit. Hahaha mersic din nou =P~Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email