Crema de ciocolata
Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Crema de vanilie de sambata se poate transforma usor intr-o crema de ciocolata fina. Crema de ciocolata amaruie, crema de ciocolata cu lapte sau crema de ciocolata alba... voi algeti de care sa fie.
Ingrediente
500 ml lapte
100 gr zahar
4 galbenusuri
40 gr amidon
1 pastaie vanilie (optional)
200 gr ciocolata (neagra, cu lapte sau alba)
40 gr unt
- Se prepara crema de vanilie dupa instruciunile de aici pana la pasul 7 inclusiv, dar nu puneti folia inca. Puteti folosi vanilie sau nu, nu este obligatoriu.
- Rupeti ciocolata bucati si o puneti la topit pe abur.
* folositi ciocolata de calitate, ciocolata preferata - Cand e topita complet, adaugati untul si amestecati pana acesta se topeste si el. Turnati repede ciocolata peste crema de vanilie si amestecati energic pana amestecul e omogen.
** eu am impartit crema de vanilie in doua parti egale si una am transformat-o in crema de ciocolata cu lapte si cealalta in crema de ciocolata amaruie; astfel am folosit pentru fiecare parte cate 100 gr ciocolata si 20 gr unt - Acoperiti cu folie de plastic, dar aveti grija ca folia sa vina in contact cu crema. Facem asta ca sa nu se faca crusta deasupra.
- Pastrati la frigider.
Crema de ciocolata cu lapte
Crema de ciocolata amaruie