Crema de rubarba
Retete desert Retete cu fructe Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Daca iubiti crema de lamaie atunci veti adora noua mea crema. Este la fel de acrisoara si cremoasa, dar cu aroma inconfundabila a rubarbei. Culoarea naturala poate varia de la galben la roz-pal, in functie de culoarea rubarbei. Daca nu va multumeste aceasta culoare, puteti folosi putin colorant alimentar rosu. Eu am pus putin din colorantul pe care-l folosesc la macarons.
Ingrediente
200 gr rubarba
80 gr zahar
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1 lingura suc de lamaie
1 ou
1 galbenus de ou
50 gr unt rece
1 varf cutit colorant alimentar pudra rosu (optional)
Portii: 250 ml
- Rubarba se taie bucatele si se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul, sucul, coaja de lamaie si 50 ml apa. Se aduce la fierbere la foc mic si se fierbe pana rubarba e moale (cca 10-15 minute). Se lasa sa se racoreasca.
- Se pune intr-un robot/blender si se mixeaza bine pana aveti un piure fin. Daca robotul vostru nu reuseste sa mixeze bine, puteti trece piureul printr-o sita fina.
- Se adauga oul si galbenusul. Se mixeaza.
- Se pune compozitia obtinuta intr-un bol si se aseza pe abur (pe oala in care fierbe apa; dar aveti grija ca fundul bolului sa nu atinga apa). Se amesteca rar cu telul pana crema se ingroasa (cca 10 minute).
- Se muta crema inapoi in robotul curat. Se lasa sa se racoreasca 3-4 minute. Acum daca nu va place culoarea puteti adauga putin colorant rosu.
- Se adauga untul taiat cubulete in transe, in timp de robotul merge. Cand ati terminat de adaugat tot untul, lasati robotul sa mai mearga inca 30 secunde, astfel incat crema sa se aereze.
- Turnati crema intr-un borcan. Dati la frigider sa se raceasca complet. In acest timp se va ingrosa.
Rubarba fiarta
Pasta de rubarba
Adaugam ouale
Pe abur
Adaugam colorant si untul
Comentarii (11)
Ultimele comentarii
Ioana acum 9 ani - 29 Aprilie 2015 09:55
la clatite, scones, o ungi pe biscuiti sau piscoturi. e mai moale un pic decat cea de lamaie, nu are atata unt. maine postez o reteta in care am folosit aceasta crema.olga acum 9 ani - 29 Aprilie 2015 10:00
Super tare!Multumesc foarte frumos.
Sa ai o zi splendida!
Maria acum 9 ani - 29 Aprilie 2015 18:52
Culoarea este superba,am vazut macarons sau sorbet.Astept cealalta reteta.
Yvonne Santa acum 9 ani - 30 Aprilie 2015 22:25
Inainte de a vedea ca are colorant,ma bucuram sa vad ca se gaseste si la noi rabarbar rosu. In documentare despre Noua Zeelanda si Australia am vazut de o culoare rosie splendida. cel care-l gasesc lanoi e mai verzui.Nu conteaza, gustul e bun si am sa incerc retetele tale.Sa ai seara faina.
Ioana acum 9 ani - 1 Mai 2015 09:27
da, e mai verzuie la noi. iar cea pe care o gasesc eu in piata e si mai decolorata. insa anul trecut am gasit rubarba mai rosie si am facut acest sorbet fara colorant: [link]vali acum 9 ani - 11 Mai 2015 15:19
Am trecut in weekend prin Lidl si cand am vazut Rubarba, am cautat repede reteta de la tine sa vad de cata si ce mai am nevoie. Si aseara am facut-o. Niciodata nu am facut creme sau prajituri cu crema. Si mi-a iesit :). Foarte gustoasa, mersi frumos. O sa caut sa cumpar biscuiti buni sau cornuri mici pentru a le umple cu crema. Mi s-a parut tare ca uitandu-ma pe reteta de gem parca, spuneai ca frunzele sunt otravitoare :P noroc ca le taiasem, ca erau verzi si nu asa colorate, altfel le lasam :D. O sa caut si de la noi, ca asta era din Olanda.PS: Vroiam sa stiu si daca ai idee de ce atunci cd intru de pe mobil imi apare o pagina cu autentificare?! Nu stiu unde sa ma autentific, ca pe site in browser nu sunt autentificat, inainte nu aparea. Pe iphone 5s e problema. Mersi :)
Ioana acum 9 ani - 11 Mai 2015 16:17
da, se folosesc doar tulpinile de la rubarba :) nu ai chef sa faci fursecurile cu rubarba? [link]in browser ai scris doar e-retete.ro si iti cere sa te autentifici? verifica sa fie scris doar e-retete.ro in link si scrie-mi daca tot iti apare autentificarea. nu e normal.
taisia acum 8 ani - 20 August 2016 17:48
Putem sa facem crema din alt ceva nu din rubarba caci nu gasesc nicaieri asa cevaDe exemplu din pruneSandra acum 3 ani - 5 Aprilie 2021 13:58
Buna! Trebuie sa se racoreasca complet crema insinte se a pune oul?. Multumesc!Ioana acum 3 ani - 5 Aprilie 2021 14:26
nu, racorita e suficient. la pasul 1 lasi rubarba fiarta sa se racoreasca, atat e suficient. adica poate fi calduta...Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email