Creveti cu legume si cascaval

Retete cu branza Retete cu legume Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple Retete turcesti

Reteta Creveti cu legume si cascaval

Tigaie dulce-picanta de vara, inspirata de reteta turceasca, Karides Güveç.

Vineri am gasit niste creveti extrem de dulci si proaspeti. Sambata dimineata am fost in piata volatana de la Sala Sporturilor (aviz clujenilor, piata e grozava! gasiti pe langa legumele romanesti si produse mai interesante: kale, varza bruxelles, rucola, levantica proaspata, soiuri diferite de ardei iuti toate produse in jurul orasului nostru). Asa s-a facut ca sambata la pranz am pregatit aceasta mancare care combina bunatatile din piata si crevetii.

Ingrediente

15 creveti
1 ceapa mica (cca 50 gr)
2 ardei semi-iuti bulgaresti
1 rosie mica (cca 150 gr)
12 rosii cherry mici (colorate daca se poate)
35 gr cascaval de vaca (sau mozzarella)
2-3 fire patrunjel
2 linguri ulei masline
1/4 lingurita boia dulce
sare, piper negru

Portii: 1 (fel principal); 2 (aperitiv cald)

  1. Se curata total crevetii. Se clatesc in apa rece si apoi se usca bine in servetele de hartie.
  2. Intr-o tigaie nu foarte larga (cca 16-18 cm) se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata marunt si ardeii curatati si taiati patratele. Se calesc pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se presara cu sare si piper negru.
  3. Se adauga crevetii si se amesteca de cateva ori, doar pana devin roz peste tot. Se scot imediat din tigaie.
  4. Peste legumele ramase se adauga rosia data pe razatoare, rosiile cherry intregi si boiaua. Se soteaza scurt, doar pana rosiile cherry crapa usor (cca 3 minute).
    * daca tigaia nu merge la cuptor, pentru pasii urmatori, puteti muta continutul ei intr-un vas ceramic termorezistent, cu pereti josi
  5. Se trage tigaia de pe foc. Se pun crevetii la loc in tigaie. Se presara jumatate de pratrunjel tocat. Se rade cascavalul deasupra (mai mult spre centru, lasati marginile vizibile). Se presara restul de patrunjel.
  6. Se da tigaia la cuptor, la 200C, doar pana cascavalul e topit (nu trebuie sa se rumeneasca) si pe margini se vede bolborosind sosul (cca 5-7 minute).
  7. Se serveste cald cu paine proaspata.

Ceapa, ardeii si crevetii

Ceapa, ardeii si crevetii

Se scot crevetii si se adauga rosiile

Se scot crevetii si se adauga rosiile

Se adauga crevetii si patrunjelul

Se adauga crevetii si patrunjelul

Se acopera cu cascaval razuit

Se acopera cu cascaval razuit

Comentarii (1)

 

Cozma Claudia Anca  acum 4 ani - 29 Noiembrie 2019 20:13  

Salutys, adorrrrr retetele dumneavoastra. Tot ce am facut de pe site-ul dvs de cand l-am descoperit, mi-a iesit intocmai. Va multumesc
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...