Creveti in sos de rosii si feta
Retete cu branza Retete din Grecia Retete de mancaruri cu carne Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii Retete rapide Retete simple
De cand am venit din concediu, tot caut sa pregatesc mancaruri interesante cu rosii. Fiindca stiu, ca dupa ce trece sezonul lor, sufar foarte tare fara ele. De nimic nu mi-e dor in sezonul rece ca de o rosie coapta. Reteta de creveti in sos de rosii si feta, este exact asa cum am mancat-o in Creta, sub denumirea de "garides saganaki".
Ingrediente
15 creveti
500 gr rosii (foarte coapte)
1 ceapa foarte mica
3 catei usturoi
1 foaie dafin
70 gr branza feta
1 lingura ulei
1 lingura ulei masline extravirgin
sare, piper negru
Portii: 2
- Se curata crevetii (puteti sa le lasati coada daca doriti). Se spala rapid sub jet de apa si se usca cu servetele de hartie.
- Intr-o lingura de ulei incins se caleste rapid ceapa tocata marunt, pana se imoaie. Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut.
- Se adauga rosiile decojite si facute piure in robot (sau date pe razatoare). Se condimenteaza cu piper negru macinat, putina sare si foaia de dafin.
- Se fierbe sosul timp de 10 minute, la foc mediu, pana scade.
- Se trage sosul de pe foc si se mixeaza scurt cu blenderul vertical (sau in blender/robotel). Se sfarma cca 50 gr feta in sos, se adauga si uleiul de masline si se amesteca. Se drege sosul de sare si piper.
- Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din sosul de rosii, deasupra se aseaza crevetii si se acopera cu sos de rosii. Se presara restul de branza deasupra.
- Se dau la cuptor, sub grill-ul pus pe maxim, timp de 10 minute, pana branza de deasupra e usor rumena.
- Se servesc imediat, cu paine proaspata.
Creveti curatati
Adaugam pulpa rosiilor in tigaie
Fierbem sosul de rosii
Sosul de rosii pasat
Strat de rosii cu creveti
Acoperim totul cu sos de rosii si dam la cuptor
Comentarii (17)
Ultimele comentarii
Marcelina Paunescu acum 11 ani - 11 Iunie 2013 11:32
Excelenta reteta...bravo pentru originalitate!
:)
valy acum 11 ani - 18 Octombrie 2013 00:44
super bun!Alexandru Giuglea acum 9 ani - 6 Februarie 2015 16:01
Drags Ioana,Reteta de saganaki garides pe care ai postat-o nu are nimic in comun cu reteta originals, ca de altfel multe dintre retetele grecesti( atat cat am citit eu). Cei care te-au informat au facut-o eronat ( cu sau fara scop)! Sorry!
Ioana acum 9 ani - 6 Februarie 2015 16:11
iti dai seama ca exagerezi.... am fost si eu in grecia de cateva ori si am mancat destul pe acolo incat sa stiu asta.Alexandru Giuglea acum 9 ani - 6 Februarie 2015 16:15
Ioana,Nu am facut comentariul pentru a te jigni. Imi cer scuze daca asa a sunat. Este doar purul adevar. Nu cauta pe net. Nu o vei gasii.
Alexandru Giuglea acum 9 ani - 6 Februarie 2015 16:21
Ioana,Nu este suficient sa mergi acolo de"cateva" ori si sa crezi ca stii ceva. Mie mi-a luat ani buni sa invat cate ceva si in conditiia in care am prieteni buni acolo. De fiecare data cand gateau in presenta mea, ascundeau ceva!
Ioana acum 9 ani - 6 Februarie 2015 16:21
reteta nu o gasesc pe net? pai asta si spuneam, ca n-am facut-o dupa ureche sau de pe net ci dupa ce am mancat acolo.nu m-ai jignit, am spus doar ca ai exagerat.
Ioana acum 9 ani - 6 Februarie 2015 16:27
ce oameni ai cunoscut si tu acolo? mie mi s-au parut foarte faini grecii. in Lefkada, Dimitris (de fapt nevasta lui) gatea in bucataria deschisa spre terasa si puteam vedea tot ce face.cand mi s-a facut rau de la caldura, o doamna m-a bagat intr-un magazin, m-a pus la aer conditionat si m-a hidratat. apoi mi-a platit totul. cand mi-am revenit si am insistat sa-i dau banii, mi-a zis ca asa sunt grecii, a vrut sa ma ajute, sa nu o jignesc platindu-i. deci, din partea mea, jos palaria pentru greci.
oricum, partea buna e ca eu nu ascund nimic din ce descopar in materie culinara.
Iulia acum 9 ani - 15 Martie 2015 23:50
Ioana esti the best..nu te lua dupa gurile rele cu "experienta" .. esti singurul blog culinar in care tot ce am incercat pur si simplu a iesit delicios.. nu stiu cat de greceasca sau nu e reteta asta dar putin imi pasa..important e sa fie gustoasa..niciodata nu am inteles oamenii limitati..gastronomia este o arta poti sa faci tot felul de combinatii, important e sa ai talent. Good job!Ioana acum 9 ani - 16 Martie 2015 11:22
eu stiu Iulia, si-ti multumesc pentru apreciere. uneori trebuie sa raspund acestor limitari.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email