Creveti in sos de rosii si feta
Retete cu branza Retete din Grecia Retete de mancaruri cu carne Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii Retete rapide Retete simple
De cand am venit din concediu, tot caut sa pregatesc mancaruri interesante cu rosii. Fiindca stiu, ca dupa ce trece sezonul lor, sufar foarte tare fara ele. De nimic nu mi-e dor in sezonul rece ca de o rosie coapta. Reteta de creveti in sos de rosii si feta, este exact asa cum am mancat-o in Creta, sub denumirea de "garides saganaki".
Ingrediente
15 creveti
500 gr rosii (foarte coapte)
1 ceapa foarte mica
3 catei usturoi
1 foaie dafin
70 gr branza feta
1 lingura ulei
1 lingura ulei masline extravirgin
sare, piper negru
Portii: 2
- Se curata crevetii (puteti sa le lasati coada daca doriti). Se spala rapid sub jet de apa si se usca cu servetele de hartie.
- Intr-o lingura de ulei incins se caleste rapid ceapa tocata marunt, pana se imoaie. Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut.
- Se adauga rosiile decojite si facute piure in robot (sau date pe razatoare). Se condimenteaza cu piper negru macinat, putina sare si foaia de dafin.
- Se fierbe sosul timp de 10 minute, la foc mediu, pana scade.
- Se trage sosul de pe foc si se mixeaza scurt cu blenderul vertical (sau in blender/robotel). Se sfarma cca 50 gr feta in sos, se adauga si uleiul de masline si se amesteca. Se drege sosul de sare si piper.
- Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din sosul de rosii, deasupra se aseaza crevetii si se acopera cu sos de rosii. Se presara restul de branza deasupra.
- Se dau la cuptor, sub grill-ul pus pe maxim, timp de 10 minute, pana branza de deasupra e usor rumena.
- Se servesc imediat, cu paine proaspata.
Creveti curatati
Adaugam pulpa rosiilor in tigaie
Fierbem sosul de rosii
Sosul de rosii pasat
Strat de rosii cu creveti
Acoperim totul cu sos de rosii si dam la cuptor