Creveti picanti Harissa

Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

Reteta Creveti picanti Harissa

Un ulei picant cu aroma specifica pastei Harissa. Uleiul este versatil, poate fi folosit pe orice tip de carne (pentru finisare sau marinare) sau legume coapte. Azi l-am folosit pe creveti, zilele urmatoare il voi prepara cu legume. Totusi uleiul in general (orice tip) este destul de caloric (1 lingura = 120 calorii pentru uleiul de masline), asa ca aveti grija la dozare, in functie de necesarul vostru caloric zilnic.

Ingrediente

40-50 creveti (marime medie)
sare
frunze de menta

Ulei Harissa

2 gr boabe coriandru
2 gr seminte de chimen
1 gr seminte de chimion
2 gr boabe piper negru
1/2 lingurita menta uscata sfaramata
1 catel usturoi
2 lingurite ardei iuti macinati in ulei (sau puteti folosi pasta picanta Eros Pista)
100 ml ulei

Portii: 4-5

  1. Se pun boabele si semintele  in mojar si se strivesc cat mai bine. Se adauga menta, usturoiul strivit, pasta de ardei si uleiul. Cu pistilul se omogenizeaza totul. Se lasa sa stea 1 ora la temperatura camerei, apoi se pastreaza la frigider.
    * cantitatile pentru condimente le-am trecut in grame, astfel ca in caz ca nu aveti vreun condiment decat gata macinat sa stiti exact cat sa adaugati
  2. Crevetii se curata si se sterg bine cu servetele sa fie uscati. Se presara cu sare si se stropesc doar cu putin ulei ca sa nu se lipeasca de gratar.
  3. Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute. Se aseaza crevetii in ea si se coc cam 2 minute / parte, pana devin roz.
  4. Se scot intr-un bol si imediat se toarna  uleiul aromat peste ei si se amesteca. Ii puteti servi imediat cat sunt calduti sau dupa ce au stat cateva ore si s-au marinat. Nu ii tineti totusi mai mult de 4 ore afara, dupa acest timp ii tineti la frigider si ii lasati sa revina la temperatura camerei inainte de servire. Se pot servi cu lipie pe post de aperitiv sau putin orez ca fel principal.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...