Creveti pe sare cu piper negru si lamaie
Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
Sunteti pregatiti sa munciti un pic pentru un gust mai bun?
Se stie ca pregatirea crevetilor intregi (necuratati) le accentueaza aroma si dulceata. Iar facuti asa, pe pat de sare care difuzeaza incet si egal caldura, se vor face uniform.
Nota: sotul meu nu e fan creveti necuratati, nu e dispus sa munceasca cand mananca :), asa ca azi la pranz i-am curatat si i-am fript rapid in tigaia grill si apoi i-am acoperit cu dressing. Delicios si asa.
Ingrediente
Creveti pe sare
20 creveti proaspeti necuratati (marime medie)
sare grunjoasa de mare (folosesc din cea pentru muraturi ca sa nu aiba iod)
1 lamaie
Dressing cu piper negru si lamaie
1 lingurita boabe piper negru
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica bio
1 catel mare de usturoi
5 linguri ulei
1 lingura suc de lamaie
Portii: 2-3
- Pregatiti dressingul: puneti boabele de piper intr-un mojar si le sfaramati bine de tot. Adaugati coaja de lamaie rasa fin si usturoiul strivit sau taiat felii subtiri. Adaugati uleiul si sucul de lamaie. Omogenizati cu pistilul. Nu adaugati sare, crevetii se vor sara suficient la urmatorul pas.
- Scoateti crevetii din frigider cu jumatate de ora inainte de pregatire ca sa revina la temperatura camerei.
- Ii absorbiti bine cu servetele sa fie uscati. Nu ii curatati, ii lasati cu cap si coaja. Asa se vor face incet si vor iesi mai dulci. Patul de sare ii va ajuta sa se faca uniform (mai egal decat direct pe tigaie sau gratar) asa ca nu riscati sa se faca prea mult.
- Puneti un strat de sare grunjoasa intr-o tigaie de font sau o tigaie grill cat mai larga. Stratul de sare sa acopere complet fundul tigaii.
- Incingeti tigaia cu sare 5 minute la foc mare, pana sarea incepe sa fumege foarte usor.
- Atunci asezati crevetii pe sare, nu inghesuiti. Coaceti 5 minute pe prima parte si apoi 3 minute pe a doua. Se va lipi putina sare de creveti, de aceea nu a fost nevoie de sare in dressing.
- Scoateti crevetii intr-un bol. Cand i-ati terminat pe toti, turnati dressingul de piper si amestecati usor.
- Asezati crevetii pe platou, turnati dressingul din bol peste ei si mai stoarceti deasupra lor suc de lamaie.
- Serviti calzi, cu sferturi de lamaie si paine taraneasca pentru sos. Si nu uitati servetelele umede ;)
Crevetii se fac incet, pe sare
Comentarii (4)
ionas acum 5 ani - 8 Octombrie 2019 06:40
Sarut mana. Mancare ....de fite ....???? Cum o sa te saturi numai cu cativa creveti , care au o farama de carne ????Ioana acum 5 ani - 8 Octombrie 2019 10:06
reteta e trecuta la aperitive, deci merge lejer o salata sau o supa dupa.eu ii consum pentru aportul de proteine+fier. Ca femeie am nevoie zilnic de surse de fier variate si fructele de mare sunt o optiune buna cand te saturi de ficat de pui si carne de vita. plus au iod, fac bine la tiroida
Fita? Poate... :) fiindca imi calculez macronutrientii... dar de la o varsta am constat ca e necesar.
ionas acum 5 ani - 9 Octombrie 2019 05:42
OK. In cazul Dvs. aveti perfecta dreptate. Multumesc.Se poate folosi ... acum 5 ani - 27 Octombrie 2019 09:45
... cu succes -"blocul de sare" - [link]La noi gasesti blocuri de sare la firmele care vand aceste produse celor care tapeteaza peretii saunelor artificiale (de apartament).Il poti comanda la ce dimensiune doresti.Eu am de 40L x 25l x 6h cm.Se poate aseza pe orice sursa de caldura - flacara aragaz, gratar cu carbune, pe jar direct, etc.Se gasesc si in Austria, Germania, Franta, Italia,etc.In Occident gasesti o paleta de oferta mai mare, din diverse tipuri si sortimente de sare.Multa lume nu a auzit de asa ceva, dar e o chestie interesanta si practica.Eu folosesc blocul de sare pentru fileuri de peste, ciuperci, creveti, scoici, costata di manzo (ca sa fiu cosmopolit),raci, etc.O duminica frumoasa tuturor!
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email