Fasole batuta (frecata)

Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine Retete romanesti

Reteta Fasole batuta (frecata)

Ce prezentare sa-i mai fac? Stiti toti cat e de buna. :)

Ingrediente

500 gr fasole uscata
3 catei usturoi
2 cepe mari
1 lingurita boia
3 foi dafin
sare, piper
ulei

  1. Fierbeti fasolea cu multa apa si foile de dafin in cucta pentru 45 minute din momentul in care incepe oala sa fluiere.
  2. Strecurati apa de pe fasole, dar retineti o cana din apa. Aruncati foile de dafin.
  3. Pasati fasolea fiarta cu cateii de usturoi striviti, sare si piper in robotel sau dati-o prin masina de tocat. Adaugati cate putin apa de pe fasole si mai mixati in continuare pana obtineti consistenta dorita (eu am adaugat cam jumatate de cana din apa).
  4. Incingeti intr-o oala ulei de un deget si caliti ceapa taiata solzisori cu putina sare pana se inmoaie si incepe sa se aureasca putin. Adaugati boiaua, amestecati repede si stingeti focul.
  5. Scoateti ceapa din oala.
    * daca unora nu le place ceapa calita o puteti toca marunt cand o caliti si o lasati in oala ca se se amestece cu fasolea, va da un gust bun, insa pretentiosii nu o vor detecta.
  6. Peste uleiul ramas in oala adaugati pasta de fasole si amestecati cu focul dat pe mic pana se omogenizeaza bine si nu se mai vede uleiul.
  7. Acum, daca fasolea vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa in care a fiert fasolea. Dregeti de sare si piper.
  8. Serviti fasolea cu ceapa caramelizata deasupa si cu o salata de varza murata alaturi. Varza murata tocata am stropit-o cu putin ulei si am condimentat-o cu mult piper.

Pasam fasolea fiarta cu condimente

Pasam fasolea fiarta cu condimente

Prajim ceapa

Prajim ceapa

Fasole batuta (frecata)

Fasole batuta (frecata)

Comentarii (71)

 

Ultimele comentarii

mihai  acum 10 ani - 12 Ianuarie 2014 21:48  

o singura obiectie legata de aspect,in reteta la cum se face scrie ceapa caramelizata,in poza nu este deloc asa,stiu ca noi aca sa o facem cum stim dar daca stii sa faci ceapa caramelizata cu putin bulion de casa este extraordinar de buna,sorry schimba poza
 

Ioana  acum 10 ani - 13 Ianuarie 2014 10:35  

la noi se face cu boia ceapa.
 

mihai  acum 10 ani - 13 Ianuarie 2014 18:23  

deacord,as incerca si asa,si chiar am s-o fac,am zis bine ca reteta finala din farfuria ta tine de loc si invatamintele de la parinti sau apropiati
 

Ioana  acum 10 ani - 13 Ianuarie 2014 18:30  

asa-i, de exemplu am auzit multa lume ca face si tocanita de cartofi cu bulion pentru culoare, dar la noi se face cu boia: [link]
 

Mariana  acum 9 ani - 29 August 2015 15:59  

Slaita de fasole-numele exact la Bucuresti?
 

Hajnal  acum 9 ani - 30 Septembrie 2015 10:19  

Foarte buna reteta ta acum am incercat pentru prima data sa fac fasole frecata si mia iesit super buna mersi
 

Ioana  acum 9 ani - 1 Octombrie 2015 10:10  

ma bucur ca ti-a placut varianta mea.
 

ConstantinV  acum 8 ani - 3 Noiembrie 2016 23:10  

Incercati sa puneti un varf de cutit de ghimbir (macinat) si curry. Dau o aroma deosebita.
 

Alina  acum 6 ani - 1 Aprilie 2018 12:17  

Buna Ioana! Se poate folosi si presa pentru piure? Multumesc
 

Ioana  acum 6 ani - 2 Aprilie 2018 10:04  

Alina, se poate, doar ca iti trebuie putina forta ca sa treci fasolea prin ea. dar iese foarte fina asa. la icrele de fasole folosesc presa si uite ce fain arata: [link]
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...