Salata de fasole cu ceapa
Retete cu legume Retete de post Retete simple Retete salate
Mi-am amintit de zilele in care bunica mea, cand pregatea ciorba de fasole, imi scotea pe o farfurie "puiuti" de fasole, ii stropea cu ulei si toca o ceapa peste... si gata mancarea, cu un colt de paine calda abia adusa de la brutarie era cel mai bun lucru din lume.
Daca totusi vreti sa fie o mancare mai "dichisita" puteti adauga cateva rosii uscate in ulei de masline sau ardei rosu taiat cubulete mici si putin patrunjel/marar proaspat tocat.
Acesta reteta este dedicata tuturor celor care apreciaza mancarurile cu gust, cei care gasesc putin timp pentru a cauta produse de calitate pe care sa le foloseasca in mancarea lor de fiecare zi. Pentru fasolea si ceapa de azi trebuie sa ii multumesc Domnitei, cea care ne face iernile mai usoare cu produsele ei impecabile, cultivate traditional, ia uleiul de casa e de la o presa din orasul meu natal.
Ingrediente
250 gr fasole rosie/pestrita fiarta
1 ceapa rosie foarte mica (cca 25 gr)
2 linguri ulei de floarea soarelui de casa (ulei de foarea soarelui presat la rece)
sare, piper negru
Portie: 1
- Se fierbe fasolea urmand instructiunile de aici.
* pentru aceasta salata cea mai buna e fasolea pestrita, dar si cea alba e ok, iar cea mai buna ceapa e cea rosie lunguiata (dulce, de apa).
** de obicei eu fierb 500 gr fasole uscata pe care o pastrez in apa ei la frigider si o folosesc in urmatoarele zile in diferite preparate. - Tocati ceapa cubulete foarte mici. Presarati-o cu putina sare si o framantati usor cu degetele pana simtiti ca se umezeste (cca 30 secunde). O lasati sa stea 5 minute.
- Scurgeti fasolea din apa in care a fiert (scurgeti lejer, nu va chinuiti sa scapati chiar de tot lichidul) si puneti-o intr-un bol.
- Adaugati ceapa tocata si uleiul. Presarati cu piper negru proaspat macinat. Amestecati usor. Uleiul de casa impreuna cu lichidul scurs de pe fasole vor forma un sos delicios. Serviti imediat cu paine proaspata.
Comentarii (8)
anca acum 16 ani - 19 Noiembrie 2008 14:16
si eu am facut azi ciorbita de fasole cu paine prajita cu usturoi iar la salata de fasole am pus ceapa rosie...Ioana acum 16 ani - 19 Noiembrie 2008 14:33
ah, ce buna e cu ceapa rosie, e mai dulce decat cea alba...darvenia acum 15 ani - 22 Mai 2009 16:54
si eu fac dar pun si otet balsamic pe ceapa si apoi fasolea fiarta si ulei de masline ;)Ioana acum 15 ani - 22 Mai 2009 16:56
cred ca e buna, atat doar ca eu nu ma impac bine cu niciun fel de otet, si il elimin din orice mancare.ralileanu mirela elena acum 15 ani - 15 Iulie 2009 08:01
=P~ foarte buna chiar am sa fac si eua stazi :-)ildi acum 15 ani - 24 Septembrie 2009 10:14
asta si eu fac,eu mai adaug rosii de alea mici-mici, taiate pe jumatate si cateva masline si un strop de suc de lamai.
p.s. cu uleiul de masline iese ff aromata.
Olena acum 14 ani - 26 Aprilie 2010 21:16
Tot de la bunica mea am invatat si eu sa fac o salata asemenetoare: fasole, ceapa, ton si maioneza. E delicioasa!pojar gaby acum 13 ani - 16 Martie 2011 14:21
e bun am mancat si yo :) ;)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email