Feta coapta cu spanac

Ingrediente

100 gr feta de oaie (sau capra)
100 gr gr spanac baby (sau spanac mai tanar)
2 catei usturoi
1 lingurita unt
coaja rasa de la 1/4 lamaie mica bio
cateva rosii cherry
2-3 linguri ulei masline extravirgin

Portii: 3

  1. Intr-o tigaie se incalzeste 1 lingura ulei masline. Se adauga usturoiul strivit si se caleste 30 secunde, doar pana miroase placuta, fara sa se rumeneasca.
  2. Se adauga spanacul si se soteaza rapid, doar pana se "ofileste". Se presara sare. Se opreste focul si se adauga untul. Se amesteca sa se topeasca. Se rade coaja de lamaie peste el.
  3. Se pune cam 1/3 din spanac pe fundul unui vas termorezistent de aprox X cm diametru, impreuna cu sucul lasat in tigaie.
  4. Feta se sfarma deasupra, intr-un strat egal.
  5. Se aseaza restul de spanac peste branza, lasand locuri in care branza sa fie vizibila. Se aseaza cateva rosii cherry taiate in doua printre spanac. Se toarna 1-2 linguri de ulei peste tot.
  6. Se coace la 200C, timp de 15 minute. Se serveste calda, cu paine prajita cu oregano.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...