Frigarui de pui
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete cu putine calorii Retete pentru gratar Retete simple
Sunt usor picante de la harissa si foarte aromate. Folosind aceeasi marinata se pot prepara frigarui si din carne de porc sau miel.
Ingrediente
2 bucati piept de pui (sau pulpe dezosate)
80 ml ulei de masline
sucul de la 1 lamaie
1 fir rozmarin
1 lingura plina harissa
1 lingurita sare
1/2 lingurita turmenic
1/2 lingurita piper
Portii: 3 (10 frigarui)
- Taiati pieptul de pui cuburi sau fasii putin mai groase decat un deget.
- Asezati carnea intr-un bol. Amestecati restul ingredientelor intr-o cana si turnati peste carne. Amestecati bine, sa fie acoperita carnea de marinata. Dati la frigider minim 3 ore.
* rozmarinul il puteti toca in marinata daca va place foarte tare gustul, daca nu, puneti crenguta intreaga, va da doar aroma marinatei - Asezati carnea pe bete pentru frigarui cum vedeti in pozele 2 si 3. Nu aruncati marinata. Incingeti bine gratarul.
- Asezati frigaruile pe gratar si lasati 10 minute (pe gratarul electric). Ungeti apoi frigaruile cu marinata ramasa si apoi intoarceti-le. Imediat ce le-ati intors le ungeti si pe cealata parte. Lasati la prajit inca 10 minute. Ungeti iar frigaruile cu marinata si le intoarceti pe lateral, cate 2 minute pe fiecare parte laterala.
- Serviti imediat cu harissa pentru cei care doresc frigaruile mai picante si o salata asortata.
Marinam carnea
Frigarui din cuburi de carne
Frigarui din fasii de carne
Toate frigaruile
Le asezam pe gratar
Le ungem
Le prajim si pe cealalta parte
Rozmarinul care a donat frunze pentru marinata
Si busuiocul, nu a contribuit la frigarui, dar l-am pozat sa nu se supere
Frigarui de pui