Friptura de porc

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete de Craciun Retete ieftine Retete la cuptor Retete simple Retete romanesti

Cea mai simpla si gustoasa friptura de porc pe care am incercat-o, dupa o reteta pe care Anca mi-a impartasit-o cu ceva timp in urma. Cand e sezon, parca ar merge si putin cimbru proaspat, in rest nu am decat laude. Mi-a luat doar 5 minute sa pregatesc tava cu friptura si apoi am trepidat in jurul cuptorului, fiindca mirosul care venea din el era foarte tentant.

Ingrediente

700 gr carne porc (pulpa)
200 ml bulion
1 capatana usturoi
20-30 ml ulei
1 lingurita rasa piper
1 lingurita rasa boia
1/2 lingurita sare
putin chili (optional)

  1. Carnea se taie felii groase de un deget si se bate putin pe ambele parti. Fiecare felie se cresteaza pe margini, de jur imprejur, cam la distanta de 2 degete ca sa impiedicam feliile sa se incovoaie la copt, asa vor ramane drepte.
  2. Asezati carnea pe un singur strat, intr-o tava care merge la cuptor.
  3. Cateii de usturoi curatati ii terceti prin presa si apoi ii frecati cu putina sare. Adaugati treptat uleiul, ca la maioneza, frecand mereu, pana obtineti o pasta.
  4. Adaugati bulionul si condimentele peste usturoi. Mai adaugati si cca 100 ml apa, sosul trebuie sa acopere carnea. Turnati acest sos peste carne.
  5. Acoperiti tava cu folie de aluminiu. Dati friptura de porc la cuptor, la 220C pentru 1 ora.
  6. Scoateti folia si daca vi se pare ca a ramas prea mult sos sau il doriti mai gros, mai lasati friptura in cuptor fara folie cca 10 minute.
  7. Serviti friptura de porc cu piure de catofi si muraturi.

Taiem carnea felii si o crestam

Sosul

In tava inainte de copt

Friptura Ancai

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...