Furikake
Retete asiatice Retete condimente Retete simple
Condiment japonez pentru orez.
Pentru pranz: orez fiert amestecat cu furikake dupa gust, deasupra asezati un ou posat presarat cu putin chili. Pentru cina: il puteti presara pe somonul la cuptor sau pe cartofii la cuptor.
Ingrediente
35 gr susan alb
35 gr susan negru
2 foi nori
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
- Se prajeste susanul la foc mic, intr-o tigaie fara adaos de grasime pana se rumeneste usor. Se scoate din tigaie.
- Se adauga in tigaia fierbinte foile de nori rupte bucatele si se amesteca 1 minut, sa se revigoreze aroma.
- Se pun nori intr-un robot (sau masina de macinat cafea) si se macina fin. Se adauga susanul, sarea si zaharul si se mai dau 5-6 pulsuri, doar cat susanul sa se zdrobeasca un pic.
- Se pastreaza intr-un borcan inchis.