Gem exotic
Retete cu fructe Retete de gem si dulceata Retete de post
Colectionez gemuri gourmet. Combinatii noi, interesante, surprinzatoare. Combinatii care duc retete clasice la un alt nivel.
De curand am vazut pe siteul Bonduelle o reteta care poate pune si mai mult in valoare colectia mea de gemuri gourmet. Florin a umplut o rulada cu gem savuros de morcovi tineri si portocale. I-a adaugat apoi o crusta irezistibila din orez expandat si nuca care... ce mai, vedeti si voi, e irezistibila =P~ Toate acestea sunt idei grozave care actualizeaza clasica reteta de rulada cu gem!
Sper ca aceste idei sa va inspire si pe voi!
Ingrediente
200 gr ananas
200 gr mango (1 bucata)
150 ml pulpa de fructul pasiunii (am lasat doar cativa samburi pentru aspect)
2 portocale
1 lime
200 gr zahar
- Se taie mango si ananasul cubulete. Se scoate pulpa de la portocale (fara pielite si samburi). Se rade coaja de lime si se scoate pulpa de lime.
* pulpa citricelor se scoate ca in acest filmulet - Se pun toate fructele (cantareau 650 gr in total) impreuna cu zaharul intr-o oala si se fierbe timp de 20 minute (la inceput la foc mic pana-si lasa fructele sucul). Daca doriti puteti mixa scurt gemul in robot (cca 4-5 pulsuri; eu l-am mixat ca sa sa fie mai usor tartinabil).
- Se pune intr-un borcan curat si se pastreaza la rece. Rezista in borcane nesterilizate cam 2 saptamani. E bun pentru umplut rulade, clatite, pe papanasi, pe paine prajita cu unt, amestecat cu iaurt grecesc.
Fructele cu zahar
Fructele fierte