Ghiveci de legume cu branza
Retete cu branza Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene
Ghiveci rustic, foarte ieftin. Am calculat si m-a costat 12 lei toata oala, asta ar veni 4 lei/portie. Ca si pont pentru reducerea costurilor, va sfatuiesc sa alegeti rosiile extra-coapte, mai moi, cele care se vand in piata la pret redus din cauza ca nu mai sunt bune pentru salata. Insa pentru ghiveci sunt perfecte. ;)
Ingrediente
200 gr branza Danish White (sau feta, telemea)
5 ardei verzi si/sau galbeni
3 ardei iuti verzi
1 vanata foarte mica
2 cepe mari
4 rosii coapte bine, mai marisoare
1 lingurita oregano (sau ierburi Provence)
2 linguri ulei
3 linguri ulei extravirgin de masline
sare, piper
Portii: 3
- Se pun 3 ardei pe tava cuptorului, impreuna cu ardeii iuti si feliile de vanata date cu sare si stropite cu putin ulei. Se coc la 220C pentru 20 minute. La jumatatea timpului de coacere se intorc vinetele si se mai ung deasupra cu un strop de ulei, ca sa nu se usuce.
- In acest timp punem o oala cu apa la fiert si cand fierbe adaugam rosiile crestate in X si le lasam sa se opareasca cca 10 secunde. Le scoateti cu o paleta, apoi le curatati de coaja.
- Taiati cei doi ardei ramasi pe lung, ii curatati de cotoare, apoi ii taiati felii subtirele pe lat. Taiati si ceapa felii.
- In 2 linguri de ulei caliti pentru cateva minute ardeiul. Adaugati apoi ceapa, presarati putina sare si caliti pana legumele se inmoaie.
- Adaugati rosiile mixate in robotel, adaugati sare si piper dupa gust si oregano. Fierbeti ghiveciul timp de 15 minute, la foc mediu.
- In acest timp, faceti cate o taietura in ardeii copti, scoateti pe acolo cotorul si semintele. Umpleti ardeii cu branza.
- Cand ghiveciul a scazut, adaugati uleiul de masline, amestecati, apoi asezati in sos feliile de vinete, ardeii iuti si ardeii umpluti. Stropiti ardeii umpluti cu sos. Puneti capacul pe oala si lasati sa fiarba impreuna inca 10 minute, la foc mic.
- Pe fiecare farfurie asezati ghiveci de legume, iar deasupra cate un ardei iute si unul umplut. Serviti cald, cu paine taraneasca.
Legumele coapte in cuptor
Prajim ardeii si ceapa
Adaugam rosiile si fierbem
Umplem ardeii cu branza
Ghiveci de legume cu branza