Ghiveci de legume cu orez
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu orez Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete romanesti
Cu ghiveciul acesta cum am patit a patit fratele meu cu spanacul. Dupa ce si-a luat o plasa mare mare plina de spanac din care credea ca o sa manance o saptamana, dupa ce l-a pus in tigaie si a scazut si-a dat seama ca mai trebuie sa gateasca si in urmatoarele zile. Saptamana de vis cu spanac din belsug s-a transformat la 2 zile :)
La fel si eu, dupa ce am taiat legumele in speranta ca o sa iasa 4-6 portii m-am trezit la final ca ies doar 2, asa ca m-am apucat repede de tura a doua :) Orice as face nu pot sa estimez cata mancare fac, desi am gatit mancarea respectiva de nenumarate ori. In ultima vreme, am norocul cu site-ul acesta, dau un ochi la numarul de portii trecute la retete si ma ajuta enorm.
Ingrediente
2 cepe
2 ardei
4 rosii coapte
5 linguri ulei
1/2 cana orez
sare, piper
Portii: 2
- Se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se pun la calit in ulei, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie bine.
- Rosiile se cresteaza in X la un capat si se pun in apa care clocoteste. Se lasa 1 minut si apoi se scot si se decojesc. Se toaca cubulete.
- Se adauga peste legume si se lasa la fiert inca cca 8 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.
* gustati sosul in timp ce fierbe si daca vi se pare putin acid adaugati 1 lingurita de zahar; se intampla asta cand rosiile sunt de solar sau nu sunt foarte coapte. - Orezul se fierbe in multa apa cu 1 lingurita sare conform instuctiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se pune peste ghiveci. Se amesteca si se drege de sare.
* daca nu consumati tot ghiveciul imediat dupa ce l-ati facut e mai bine sa nu adaugati orezul in el; pastrati-l separat si amestecati doar cand serviti, altfel va absorbi tot sosul si parca nu mai e asa bun
Ghiveciul de legume
Ghiveci de legume cu orez