Ghiveci de legume cu orez

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu orez Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete romanesti

Reteta Ghiveci de legume cu orez

Cu ghiveciul acesta cum am patit a patit fratele meu cu spanacul. Dupa ce si-a luat o plasa mare mare plina de spanac din care credea ca o sa manance o saptamana, dupa ce l-a pus in tigaie si a scazut si-a dat seama ca mai trebuie sa gateasca si in urmatoarele zile. Saptamana de vis cu spanac din belsug s-a transformat la 2 zile :)

La fel si eu, dupa ce am taiat legumele in speranta ca o sa iasa 4-6 portii m-am trezit la final ca ies doar 2, asa ca m-am apucat repede de tura a doua :) Orice as face nu pot sa estimez cata mancare fac, desi am gatit mancarea respectiva de nenumarate ori. In ultima vreme, am norocul cu site-ul acesta, dau un ochi la numarul de portii trecute la retete si ma ajuta enorm.

Ingrediente

2 cepe
2 ardei
4 rosii coapte
5 linguri ulei
1/2 cana orez
sare, piper

Portii: 2

  1. Se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se pun la calit in ulei, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie bine.
  2. Rosiile se cresteaza in X la un capat si se pun in apa care clocoteste. Se lasa 1 minut si apoi se scot si se decojesc. Se toaca cubulete.
  3. Se adauga peste legume si se lasa la fiert inca cca 8 minute. Se condimenteaza cu sare si piper.
    * gustati sosul in timp ce fierbe si daca vi se pare putin acid adaugati 1 lingurita de zahar; se intampla asta cand rosiile sunt de solar sau nu sunt foarte coapte.
  4. Orezul se fierbe in multa apa cu 1 lingurita sare conform instuctiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se pune peste ghiveci. Se amesteca si se drege de sare.
    * daca nu consumati tot ghiveciul imediat dupa ce l-ati facut e mai bine sa nu adaugati orezul in el; pastrati-l separat si amestecati doar cand serviti, altfel va absorbi tot sosul si parca nu mai e asa bun

Ghiveciul de legume

Ghiveciul de legume

Ghiveci de legume cu orez

Ghiveci de legume cu orez

Comentarii (59)

 

Ultimele comentarii

Lina  acum 10 ani - 29 Septembrie 2014 12:53  

Si eu vreau sa fac aceasta reteta,de multi ani nu am mai facut-o.Fierbeam orezul impreuna dar suna mai bine asa separat.Dar eu intotdeauna cand prajesc ceapa adaug putina apa.E mai sanatos pt. stomac.Cred ca merge daca pui capacul de tot se distuie prin aburi datorita capacului.Multumesc Ioana pentru reteta.
 

Any Jurma  acum 9 ani - 24 Mai 2015 11:05  

A iesit minunat.O reteta foarte usoara si sanatoasa in aceeasi timp
 

Any Jurma  acum 9 ani - 24 Mai 2015 11:06  

O reteta foarte buna si delicioasa.. o recomand tuturor persoanelor
 

pina perescu  acum 8 ani - 22 Septembrie 2016 08:56  

da am citit postarile aproape toate si mi-a placut ca a fost postarea si imediat comentariu.
despre ghiveci {eu sunt in Israel,acum nu ai certitudine pe savoare,gust deosebit deoarece rosiile sunt crescute intensiv reteta are pasii consacrati ,e ok.
.
 

daniel stoescu  acum 8 ani - 3 Noiembrie 2016 04:29  

Multumim pt reteta. O singura mentiune, atunci cand este gatit correct (o parte orez, 3 parti apa) orezul nu Mai absoarbe lichide...?
 

Ioana  acum 8 ani - 3 Noiembrie 2016 11:33  

absoarbe oricum si in plus la fiecare reincalzire se va inmuia tot mai mult.
 

Teodorescu ana maria   acum 7 ani - 14 August 2017 19:56  

:-&
 

Mihaela Caprita  acum 6 ani - 28 Noiembrie 2017 00:41  

Asa se face in Grecia,imi place mai mult cu orez
 

Alina  acum 3 ani - 12 August 2021 20:12  

Stiti cumva cate calorii are acest preparat?
 

Ioana  acum 3 ani - 12 August 2021 20:54  

Cam 700 calorii toata
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...