Iaurt cu mere, sfecla rosie si nuca
Retete gustari (snack) Retete cu iaurt Retete lact-ovo-vegetariene
Cand faceti salata de sfecla, retineti putina sfecla fiarta pentru acest bol cu iaurt, sa vedeti ce bun e.
Ingrediente
4 iaurturi grecesti de 150 gr
100-150 gr sfecla rosie fiarta
100 gr mar (1 mar mai mare e de ajuns)
1.5 linguri miere + 4 lingurite miere
1/2 lamaie
100 gr nuca
scortisoara macinata
Portii: 4
- Nuca se prajeste usor la 170C timp de 10 minute. Se freaca apoi intre degete sa cada pielitele de pe samburi.
- Intr-un bol se amesteca sfecla si marul dat pe razatoare cu 1.5 linguri de miere si sucul de la 1/2 lamaie (2 linguri).
- Se freaca fiecare iaurt bine pana devine cremos si se intinde in 4 boluri sau farfurii adanci.
- Se pune in centru cate 1/4 din amestecul de sfecla si mar. Se presara nuca zdrobita sau tocata cu cutitul.
- Se mai picura cate 1 lingurita de miere in fiecare bol si apoi se pudreaza usor cu scortisoara.