Ice tea cu fructul pasiunii
Retete bauturi Retete cu fructe
Vara aceasta puteti sa va racoriti cu o bautura exotica: ice tea cu fructul pasiunii, o calatorie tropicala intr-un singur pahar.
Ideea mi-a venit cand am observat ca ice tea e foarte popular printre prietenele mele. Ice tea in sus, ice tea in jos. Asa ca varianta homemade de ice tea cu aroma dorita, indulcit dupa gustul propriu si fara conservanti s-a nascut rapid in mintea mea.
Fructul pasiunii contine multa vitamina C si A, are efect laxativ (deci este indicat in curele de slabire) si calmant. Samburii nu-i aruncati, sunt plini de fibre, ii puteti adauga in iaurt dimineata.
Racoreala placuta cu acest ice tea!
Ingrediente
4 lingurite cu varf ceai negru (sau verde)
5 bucati fructul pasiunii (maracuja)
1 cana zahar
gheata
Portii: 5 pahare
- Se pune la fiert 1 cana de apa cu 1 cana de zahar, 2 minute de cand incepe sa clocoteasca. Luati siropul de pe foc si lasati-l sa se raceasca complet.
- Preparati ceaiul punand 2 cani de apa in ibric impreuna cu ceaiul negru. Fierbeti 2 minute de cand apa incepe sa clocoteasca. Luati ibricul de pe foc, acoperiti-l si lasati sa se infuzeze 3-4 minute. Strecurati ceaiul si lasati-l sa se raceasca complet.
- Scoateti pulpa din fructele pasiunii. Puneti pulpa intr-o sita fina deasupra unui bol. Frecati cu lingura pana toata pulpa galbena trece prin sita si in sita raman doar semintele. In bol veti avea suc de maracuja.
- Puneti intr-o carafa sucul de maracuja, ceaiul si 1 1/2 cani apa rece. Amestecati bine.
- Turnati sirop de zahar in carafa dupa gust (eu am pus cam 2/3 din siropul preparat), pana e suficient de dulce pentru voi.
- Dati carafa la frigider pana in momentul servitii.
- Cand serviti, amestecati in carafa (pulpa de maracuja se lasa la fund) si adaugati multa gheata sau puteti adauga gheata direct in pahare si turnati ceaiul peste ea.
Fructul pasiunii
Pulpa in sita fina
Raman doar semintele in sita
Ice tea in carafa