Inghetata cu ciocolata
Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete simple
Dupa cum am promis ieri, iata reteta de ingetata mai apropiata de cea "clasica". E adevarat, e ceva mai mult de lucrat la ea ca sa nu iasa cu cristale de gheata. Pentru a le elimina trebuie amestecata des in timpul inghetarii. Am facut acest lucru manual, dar evident ca si pentru asta s-au inventat masini de inghetata pentru acasa ;) Are cineva asa ceva? Daca da, poate ne spune si noua daca iese ca si cea de la magazin. Sunt curioasa daca merita investitia.
Ingrediente
60 gr ciocolata amaruie
1 lingurita cacao
150 ml lapte gras
1 banana foarte coapta
1 lingura rom
zahar (optional)
Portii: 6
- Intr-o craticioara incalziti laptele pe foc, adaugati ciocolata rupta bucatele si lasati sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba laptele. Adaugati cacaoa si amestecati.
- Puneti banana, laptele cu ciocolata si romul in blender si mixati 1 minut.
* verificati compozitia si adaugati zahar daca o doriti mai dulce, eu nu am pus; daca puneti zahar, incalziti putin si amestecati pana se topeste complet zaharul - Puneti compozitia intr-un bol/cutie de plastic cu capac si dati la congelator. Dupa 45 minute amestecati foarte bine (cam 1 minut) in inghetata. Dati iar la congelator. Apoi, din 30 in 30 de minute, amestecati in inghetata, timp de cca 5 ore. Apoi se poate servi.
- Se pastreaza la congelator.