Sorbet de crema de branza cu rubarba si ghimbir

Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Sorbet de crema de branza cu rubarba si ghimbir

Un sorbet cu consistenta de inghetata. E cremos chiar daca l-am facut fara masina de inghetata. Pentru a-mi usura munca, las compozitia in congelator in vasul robotului de bucatarie si mixez din ora in ora pana obtin consistenta care-mi place. Simplu! Si stiti cu ce merge bine acest sorbet? Cu prosecco!

Ingrediente

150 gr zahar
150 ml apa
350 gr rubarba
1 bucata ghimbir de cca 4 cm (groasa cat degetul mare)
300 gr crema de branza (tip Philadelphia)

  1. Se pune la fiert la foc mic apa, zaharuli si ghimbirul taiat felii. Dupa ce se topeste zaharul, se poate da focul usor mai mare si se lasa siropul la fiert 5 minute.
  2. Se adauga in sirop rubarba taiata bucati si se mai fierbe inca 5 minute.
  3. Se acopera cu capac si se lasa sa stea pana se racoreste. Se da la frigider pana cand o veti folosi (eu am facut acest compot cu 1 zi inainte, e bine sa fie bine racit inainte de a-l pune peste branza).
  4. Se pune in robot compotul de rubarba (eu am scos cate felii de ghimbir am reusit sa gasesc) si se mixeaa bine pana se obtine un amestec fin.
  5. Se adauga crema de branza si se mixeaza in continuare pana compozitia are o culoare roz omogena, semn ca e bine amestecata.
  6. Se lasa compozitia in vasul robotului, se acopera cu capac sau folie si se da la congelator pana are consistenta inghetatei (la mine a durat putin peste 6 ore). Tot la 1 ora (sau cand va amintiti de ea), scoateti vasul cu sorbet si mixati timp de 30 secunde ca sa ajutati congelarea uniforma.
    Imediat ce sorbetul are consistenta potrivita se poate servi.
    Daca insa il lasati peste noapte la congelator se va intari destul de mult. In acest caz scoateti vasul din congelator cu aprox. 1 ora inainte (mai putin cand e foarte cald in bucatarie). Cand sorbetul s-a inmuiat astfel incat sa puteti introduce lingura in el, il mixati timp de 1 minut pentru a-i reda cremozitatea.
    * acest pas se poate face in masina de inghetata si va dura muuuult mai putin; urmati instructiunile masinii in acest caz

Compot de rubarba

Compot de rubarba

Comentarii (6)

 

Revi Revela  acum 10 ani - 6 Iunie 2014 11:02  

:)
 

MariAna  acum 10 ani - 6 Iunie 2014 11:54  

Arata asa de...dragalas. Nu prea gasesc rubarba, am tot urmarit si pentru alte retete. :( Va fi prima pe lista cand fac rost de ingrediente.
 

Ioana  acum 10 ani - 6 Iunie 2014 12:50  

la Kaufland le-am gasit. 5 bete (cate am pus in reteta asta) au costat 1.5 lei
 

Mari Ana  acum 10 ani - 14 Iunie 2014 13:47  

Am fost special pana la K sa iau rubarba. Dupa cum vezi, nu a iesit prea roz, asta pentru ca tijele nu erau prea copate, cred, si nu prea am avut de unde alege. Gustul este insa deosebit, asta si pentru ca ne place (unora dintre noi :-) ghimbirul. E la congelator, dar se va termina curand si voi avea grija sa iau rubarba mai buna, vreau neaparat sa iasa asa de roz ca a ta. ;)
 

Ioana  acum 10 ani - 16 Iunie 2014 11:16  

sigur e asa, daca tijele nu sunt rosu intens (macar pana la jumatate cum au fost ale mele) nu se va colora siropul. mai cauta si vezi si la piata, la noi sunt din cand in cand, dar tot asa, uneori mai verzi, alteori mai rosii.
 

mihai  acum 10 ani - 22 Iunie 2014 11:35  

foarte gustoasa
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...