Inghetata de ciocolata cu stracciatella
Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii
Un mousse de ciocolata atat de bogat incat prin congelare obtineti cea mai cremoasa inghetata facuta in casa. Bonus: o tehnica simpla de stracciatella pentru a imbogati cu ceva "crocant" orice inghetata.
Ingrediente
1 portie mousse de ciocolata
50 gr ciocolata (de orice fel: alba, neagra, cu lapte, cu arome)
- Se da mousse-ul imediat dupa ce l-ati preparat la congelator pentru aprox. 2 ore. Se verifica sa fie semiinghetat.
- Se topeste ciocolata pe abur.
- Turnati in fir subtire ciocolata topita peste mousse-ul rece, amestecand repede in el ca sa se rupa ciocolata bucatele. Ciocolata se va solidifica instant in contact cu mousse-ul rece. Veti obtine astfel straciatella.
- Se da mousse-ul la congelator pana a doua zi, ca sa fie perfect inghetat. Datorita continutului mare de unt nu va face gheata si nu trebuie amestecat in el cat sta la congelator. Veti obtine astfel cea mai cremoasa inghetata pregatita in casa, fara aparatul de inghetata.
Comentarii (9)
Simona acum 13 ani - 14 Februarie 2011 10:57
Ah, ah ! Ma omori, Ioana draga !... si eu, care credeam ca ceva mai bunicel ca mousse-ul acela, "nu se exista" !...Ioana acum 13 ani - 14 Februarie 2011 11:02
asta a fost un mic experiment al meu, din jumatate de portie de mousse. am mancat undeva o inghetata care avea exact aceeasi textura (era super cremoasa, se simtea ca e cu mult unt...) si atunci m-am gandit ca seamana cu mousseul juliei, doar ca e rece. pacat ca am congelat doar atat de putin mousse...ramisimion acum 13 ani - 14 Februarie 2011 12:34
Inghetata cu stracciatella este preferata mea. Sa notez reteta si cand am timp o pregatesc. =P~viorica acum 13 ani - 15 Februarie 2011 14:29
D-NA IOANA, E FT. BUNA INGHETATA , DAR SA NE-O MAI AMINTITI SI CAND VA FI CALD AFARA , FIINDCA ACUM TREBUIE SA DAU NEPOTILOR CU PORTIOARA NU CU PORTIA MARE CA VARA.FELICITARI!Ioana acum 13 ani - 15 Februarie 2011 14:40
da, da, o adauga la retetele de vara. va apare atunci in dreapta in zona "Retete de sezon"m floroaie acum 13 ani - 13 Iunie 2011 15:57
super buna =P~ ;) :)MIHAIL BUNEA acum 11 ani - 7 Iulie 2013 16:36
va rog frumos sa specificati cate portii sunt din ingredientele scrise in toate retetele. MII DE MULTUMIRI!!adriana acum 9 ani - 4 Iunie 2015 19:50
F. faina, multumesc mult !maria acum 8 ani - 25 Ianuarie 2016 17:47
=P~Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email