Ketchup de casa rapid
Retete cu legume Retete rapide Retete simple Retete de Sosuri si Salsa
Ketchup la minut, pregatit in casa. Daca nu ati reusit asta vara sa faceti ketchup de casa, folositi aceasta varianta cu rosii din conserva, foarte simpla si rapida. Aici gasiti o sugestie de prezentare.
Ingrediente
1 conserva de rosii (de 450 gr)
1/2 ceapa
1 lingura rasa pasta de rosii
50 ml otet de sherry (sau 35 ml otet vin rosu)
50 gr zahar (poate fi brun)
1/2 lingurita boia dulce (si putina iute daca doriti ketchup-ul picant)
1/4 lingurita 5 arome chinezesti
2 linguri ulei
sare
Portii: 1 borcanel de 150 ml
- In uleiul incins se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine de tot (cca 5 minute).
- Pana e gata ceapa fierbeti otetul cu zaharul, le foc mic, pana zaharul e dizolvat complet si apoi inca 2-3 minute.
- Peste ceapa calita se adauga rosiile din conserva (cu tot cu sucul de pe ele) mixate in blender, boiaua, 5 arome chinezesti si otetul fiert cu zahar. Adaugati sare dupa gust.
- Fierbeti la foc mediu timp de 10 minute, pana sosul scade un pic.
- Treceti sosul printr-o sita fina. Puneti-l inapoi in oala impreuna cu pasta de rosii si mai fierbeti 5 minute la foc mic, pana se ingroasa. Gustati-l de sare.
- Lasati-l sa se raceasca, apoi pastrati-l la frigider.