Lasagna cu leurda si pecorino
Retete cu branza Retete cu paste Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene

De cand a aparut leurda am visat la aceasta lasagna. Sa tot fie o luna de atunci si abia acum am avut un weekend liber si odihnit ca sa imi fac pofta. Mi-am pus cateva legaturi de leurda la congelator, ca sa mai fac cateva portii anul asta.
Ingrediente
6 foi lasagna
25 gr pecorino romano
Pesto de leurda cu pecorino
30 gr leurda
30 gr busuioc
30 gr caju (prajit)
1 catel de usturoi
50 gr pecorino romano
75 gr ulei de masline extravirgin
coaja de la 1/4 lamaie (sau de la 1/2 lime)
sare, piper negru
Bechamel cu mozzarella
600 ml lapte
2 linguri cu varf faina alba (cca 40 gr)
75 gr unt
100 gr mozzarella razuita
2 varfuri cutiti nucsoara macinata
sare, piper negru
Portii: 4 mari sau 8 mici
- Pentru pesto se oparesc frunzele de busioc si leurda 10 secunde in apa fiarte, se scurg si se trec sub jet de apa rece pana se racesc complet, apoi se storc bine.
- Se pune in robot/blender vertical caju si se mixeaza pana se marunteste. Se adauga frunzele oparite, pecorino si usturoiul si se mixeaza iar pana aveti un pate. Se adauga treptat uleiul si se mixeaza in continuare pana aveti un sos cremos. Se adauga coaja rasa de lamaie si sare si piper negru dupa gust.
- Se prepara un sos bechamel moale urmand instructiunile de aici. Cand e gata cremos, adaugati mozzarella in 3 transe, amestecand dupa fiecare sa se topeasca complet. Gustati sosul de sare si piper negru la final.
- Se aduce la fierbere, intr-o oala in care intra foile de lasagna, multa apa cu sare. Se fierb foile in transe de cate 2-3, timp de 5 minute pana sunt moi. Se scot foile din oala cu grija sa nu le rupeti si le asezati pe un platou sa se zvante.
- Se unge bine cu ulei de masline o tava de 23x15 cm. Se tapeteaza fundul cu foi de lasagna. Daca foile nu se potrivesc la fix, taiati-le ca sa acoperiti tot fundul. Intra 1-2 foi per strat.
- Se ung foile cu 1/3 din pesto. Intindeti egal pe toata suprafata cu dosul unei linguri.
- Se intinde la fel un strat de bechamel cu mozzarella.
- Se repeta iar straturile: foi de lasagna, pesto, bechamel inca de 2 ori. Ultimul strat va fi bechamel.
- Razuiti 25 gr pecorino deasupra, peste bechamel.
- Introduceti tava la cuptor, la 180C timp de aprox 30-35 minute. Daca dupa acest timp nu e destul de rumena deasupra, porniti grill-ul si lasati cateva minute, pana se rumeneste. Supravegheati in acet timp sa nu se arda.
- Lasati lasagna sa se racoreasca, apoi puteti portiona mai usor. E buna si la temperatura camerei (se va felia mai bine) sau reincalzita.

Fierbinte, scoasa din cuptor
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email