Legume coapte cu feta

Ingrediente

1 dovlecel mic (cca 300 gr)
1 ardei kapia mediu (cca 100 gr)
1 ardei kapia verde deschis mic
150 gr rosii cherry
3 catei mari usturoi
10 frunze salvie
1 fir rozmarin
100 gr feta/telemea de oaie (sau de capra)
5 linguri ulei masline
oregano
sare, piper

Portii: 3

  1. Se taie dovlecelul bucati potrivite. Se taie la fel si ardeii. Se presara cu sare si 1 lingura de ulei. Se rasfira in tava cuptorului si se coc la 200C cam 30 minute, amestecand de cateva ori, pana legumele sunt facute.
  2. In acest timp se incalzeste restul de ulei intr-o tigaie (sau vas ceramic care merge si la cuptor) de aprox 25 cm diametru. Se adauga salvia si rozmarinul si cand incepe sa sfaraie se opreste focul. Se adauga usturoiul felii. Se lasa la infuzat pana legumele din cuptor sunt gata.
  3. Se scoate salvia si rozmarinul din tigaie. In uleiul infuzat se adauga rosiile cherry taiate in doua, cu taietura in jos. Cand incepe sa bolboroseasca se da focul la mic si se soteaza 2 minute, preferabil scuturand tigaia in acest timp, nu amestecati. Se presara sare.
  4. Se pun legumele coapte (dovleceii si ardeii) peste rosii. Se scutura iar tigaia sa se aseze uniform. Se sfarma feta deasupra, bucati mai mari. Se presara oregano uscat. Se inclina tigaia si se stropeste feta cu uleiul de sub legume.
  5. Se introduce tigaia la cuptor, tot la 200C, inca 15 minute.
  6. Se serveste caldut sau la temperatura camerei. Sunt bune doar cu paine sau garnitura langa gratare.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...