Legume la cuptor cu crema de otet balsamic
Retete garnituri Retete cu legume Retete de Craciun Retete fara gluten Retete la cuptor
Tava plina cu legume pentru friptura de Craciun. Dulceata legumelor asortate este foarte bine complimentata de otetul balsamic care se caramelizeaza deasupra lor. Iar parmezanul si pinoli sunt "cireasa de pe tort", le face si mai gustoase.
Ingrediente
1.5 kg legume de sezon (350 gr dovleac placintar, 1 cartof dulce mare, 350 gr varza Bruxelles, 2 morcovi, 2 cartofi, 4 căței usturoi)
4 linguri generoase crema de otet balsamic
1 lingura rasa mustar
4 linguri ulei
1 fir cimbru
1 fir rozmarin
4 linguri porumb din conserva
4 linguri muguri de pin
50 gr parmezan ras
sare, piper negru
Portii: 4
- Dovleacul si cartofii se taie cuburi potrivite. Varza se taie in doua. Morcovul se taie bastonase subtiri. Usturoiul se curata si se lasa intreg.
- Se adauga peste legume sare si piper negru, cimbrul si rozmarinul tocate marunt.
- Se amesteca uleiul cu mustarul si 2 linguri de crema de otet balsamic. Se toarna peste legume si se amesteca bine de tot.
- Se aseaza legumele in tava cuptorului (cu hartie de copt pe fund). Se coc la 200C timp de 25 minute.
- Se scoate tava si se gusta legumele. Se adauga porumbul si restul de crema de otet balsamic (dizolvata cu f. putina apa doar cat sa o puteti picura usor peste legume). Se adauga sare daca ati constatat ca mai trebuie. Se amesteca legumele usor si se redistribuie in tava.
- Se coc in continuare inca aprox. 10-15 minute (verificati morcovii si cartofii sa fie facuti). In acest timp razuiti branza si prajiti pinoli intr-o tigaie fara grasime pana se rumenesc usor.
- Scoateti tava din cuptor. Adaugati parmezanul razuit si pinoli rumeni peste legumele fierbinit. Amestecati usor gustand de sare, piper si daca doriti chiar puteti picura inca putina crema de otet balsamic. Sunt mai bune caldute, dar si dupa ce se racesc raman gustoase.
Legumele intra la cuptor
Dupa 25 minute se adauga restul de balsamic si porumbul
La final amestecam cu parmezan ras si pinoli