Linte verde cu ciuperci la cuptor
Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine
Vacanta s-a terminat, dar am pregatit ceva bun pentru pachetelul de pranz ca sa fie mai placuta revenirea "la viata".
Ingrediente
150 gr linte verde
500 gr ciuperci champignon
1 ardei rosu (kapia)
1 ceapa medie
3 fire marar
1 lingurita oregano uscat
1 foaie de dafin
1 lingura rasa pasta de rosii
3 -4 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 4
Calorii: 225 cal / portie (13 gr proteina; 8.5 gr grasimi; 28 gr carb)
- Se spala lintea si se pune la fiert doar in apa timp de 15 minute de cand incepe sa clocoteasca, la foc mic.
- In acest timp tocati marnt ceapa si taiati ardeiul felii. Intr-o tigaie larga sotati ceapa si ardeiul in 2 linguri ulei, la foc mic doar pana se inmoaie, cca 5 minute.
- Scoateti legumele intr-un bol, incercand sa lasati uleiul in tigaie.
- Se rup piciorusele ciupercilor si se taie felii. Se soteaza rapid in grasimea ramasa in tigaie. Nu le inghesuiti foarte tare, puteti sota ciupercile in ture (eu le-am sotat in 3 ture), picurand putin ulei la fiecare tura daca e necesar. Sotati rapid, la foc mare, amestecand mereu, doar pana ciupercile se inmoaie un pic (cca 2-3 minute). Scoateti ciupercile peste legume.
- Presarati sare, rasniti piper negru, adaugati oregano si mararul tocat. Amestecati.
- Scurgeti lintea si presarati putina sare si pe ea.
- Intr-un var termorezistent puneti 1/3 din legume, deasupra puneti 1/3 din linte. Continuati straturile asa, ultimul strat va fi de legume. Introduceti foaia de dafin rupta in 2-3 bucati printre straturi.
- Dizolvati pasta de rosii in 3/4 cana de apa si turnati in vas. Apa nu va acoperi continutul. Acoperiti vasul si dati la cuptor la 180C pentru 25 minute.
- Scoateti capacul si mai lasati 15-20 minute, sa scada din sos. Verificati lintea sa fie fiarta.
- Scoateti si lasati sa se raceasca. Sosul se va mai absorbi in linte. E bun pe loc sau reincalzit. In pachetul de pranz mi-am pus 1/4 din caserola si 1 ou de tara fiert deasupra.