Madlene
Retete desert Retete din Franta Retete cu ou
Ce bune au iesit, pufoase si nu extrem de dulci. Le-am servit dimineata cu cafea, mai mult nu au rezistat.
Ingrediente
3 oua
130 gr zahar
1 esenta vanilie
coaja razuita de la 1/2 portocala (sau lamaie)
130 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1 priza sare
100 gr unt topit si racorit
putin unt si faina pentru tava
Bucati: 24
- Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, coaja de portocala si vanilia pana compozitia devine spumoasa si are o culoare galben pal, cca 5 minute. Zaharul trebuie sa se topeasca de tot.
- Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si se cerne peste oua in doua transe. Se amesteca usor, folosind telul, astfel incat spuma de oua sa nu se lase prea tare.
* pentru un aspect mai interesant puteti adauga si putin mac in compozitie - Se toarna in 2-3 transe untul peste compozitie si amestecam iar usor pana la omogenizare.
- Se da compozitia la frigider minim 30 minute.
- Se unge cu unt topit o forma de madlene. Se presara faina si apoi in chiuveta se scutura excesul.
- In fiecare forma din tava punem 1 lingurita cu varf din compozitia pregatita. Dam la cuptorul preincalzit la 190C pentru 12 minute.
- Scoatem tava din cuptor, o lovim usor de masa sa se desprinda madlenele, le asezam pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.
Batem ouale cu zahar si arome
Aluatul
Aluatul dupa ce a stat la frigider
Pregatim tava
In forme
Coapte