Mancare de linte verde

Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete simple

Cel mai simplu mod de a gati lintea verde cu rezultate mai mult decat satisfacatoare. Ingredientele putine lasa gustul lintei sa "straluceasca". De aceea e important sa folositi linte verde-inchis. O gatesc des, la fel ca supa de linte verde. Aceste doua retete au devenit favorite cand mi-e pofta de linte verde.

Ingrediente

250 gr linte verde-inchis (Puy sau Eglouvia; sau linte neagra; sau orice linte care nu se sfarma la fiert)
1 ceapa mica
1 lingura rasa pasta de rosii
1 foaie dafin
2 linguri ulei 
sare, piper negru

  1. Se spala lintea in cateva ape.
  2. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei doar pana se inmoaie un pic (cca 5 minute). Se adauga pasta de rosii si se mai caleste 2 minute, pana se caramelizeaza usor.
  3. Se adauga lintea scursa si 750 ml apa. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac la foc mic pana e facuta (cca 30-40 minute). Catre final, cand bobul e moale, daca vedeti ca inca e multa apa pe linte luati capacul si lasati sa se scada. Tot atunci adaugati sare si piper negru.
  4. E buna simpla sau ca si garnitura la peste, pui, porc. In post se serveste cu paine prajita stropita cu ulei si presarata cu putin oregano sau cu lipie integrala.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...