Midii inabusite cu sos de rosii si chorizo

Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple Retete din Spania

Reteta Midii inabusite cu sos de rosii si chorizo

Ia uitati cat de repede am pregatit eu cina aseara, avand sosul de rosii gata pregatit si un sot care s-a oferit sa curetete midiile (desi mi-a dat de inteles ca e prima si ultima data cand face asta :p ).

Ingrediente

1 plasa midii (cca 800 gr)
50 gr chorizo
1/2 cana sos de rosii spaniol (sofrito)
1/4 lingurita boia afumata (pimenton de la Vera; optional)
20 ml vin alb sec
1/4 legatura patrunjel

Portii: 2

  1. Se curata bine midiile si se scot mustatile. Midiile deschise sau sparte se arunca. Se lasa 10 minute la scurs intr-o strecuratoare.
  2. Intr-o tigaie larga (cca 30 cm) se pune chorizo taiat cubulete mici, la prajit, la foc mic, fara adaos de grasime. Cand chorizo este crocant si a lasat putina grasime, se stinge cu vin.
  3. Dupa ce vinul s-a evaporat se da focul pe mediu si se adauga midiile. Se pune capacul pe tigaie si se lasa midiile sa se inabuse cca 5 minute. Scuturati de cateva ori tigaia in acest timp sau, daca nu o puteti scutura, ridicati capacul si amestecati in midii. Dupa acest timp, midiile ar trebui sa fie deschise si pe fundul tigaii sa se vada lichidul lasat de midii. Lichidul acesta este sarat, deci nu mai este necesar sa adaugati sare in mancare. Midiile care nu s-au deschis le aruncati.
  4. Faceti loc in mijlocul midiilor si turnati acolo sosul de rosii amestecat cu boia si patrunjelul tocat. Se amesteca rapid timp de 2 minute. Amestecam, astfel incat midiile sa se acopere de sos.
  5. Se servesc pe un platou sau direct din tigaie, cu paine proaspata.

Midiile curatate

Midiile curatate

Prajim chorizo

Prajim chorizo

Adaugam sosul de rosii si verdeata

Adaugam sosul de rosii si verdeata

Midii inabusite cu sos de rosii si chorizo

Midii inabusite cu sos de rosii si chorizo

Comentarii (7)

 

monica  acum 12 ani - 24 August 2012 20:37  

arata super bine si mi-ai facut o pofta promit sa fac si eu duminica apoi iti zic cum a iesit desi nu am facut midii niciodata
 

mihaela  acum 12 ani - 26 August 2012 02:03  

unde gasesc boia afumata? sincer nu am auzit niciodata de ea. nu am mancat niciodata midii si chiar ma tenteaza sa incerc.
 

Ioana  acum 12 ani - 26 August 2012 11:21  

da esti din Cluj sau ai drum prin Cluj iti pot spune de unde sa iei. Insa din alte orase nu stiu... la magazinele cu delicatese trebuie sa cauti. pe net am gasit ceva aici: [link] a mea este dulce.
 

cristi  acum 12 ani - 30 August 2012 22:07  

unde gasesc chorizo? am gasit feliat subtire la lidl in cutie , dar banuiesc ca nu din acela, si pe unde am intrebat (real, billa) se uitau la mine si nu intelegeau ce spun) :)
 

Ioana  acum 12 ani - 31 August 2012 10:25  

de la supermarket, feliat, produs in Spania, e ok. si la metro si auchan gasesti feliat.
sau daca la voi este vreun deli cu produse din spania, gasesti intreg sau feliat (la Cluj este un astfel de magazin, preturile insa sunt de 10 ori cat la supermarket; calitatea e superioara, ca n-au niciun E, dar pretul te face sa te gandesti de doua ori inainte de a cumpara).
 

Luiza  acum 12 ani - 3 Septembrie 2012 18:25  

Eram sub impresia ca midiile se deschid ele in timp ce sunt gatite si nu inainte (de obicei la aburi). In felul acesta stim si care sunt proaspete (cele care nu se deschid de la sine nu ar trebui mancate). E ok sa le deschidem/spargem noi?
 

Ioana  acum 12 ani - 3 Septembrie 2012 20:24  

nu! unde scrie sa le deschizi? la primul punct scrie sa le cureti (frecandu-le bine cu un burete de sarma si folosindu-te de un cutit bont pentru depunerile albicioase), iar apoi le scoti mustatile - tragand de ele intr-o parte (spre varf). doar la pctul 3 midiile inabusite se deschid.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...