Mini quiche cu spanac
Retete aperitive Retete cu branza Retete cu legume Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Usor de preparat, usor de mancat. Bune si reci si calde. Potrivite si langa un vin alb si langa o bere rece. Aveti toate motivele sa le includeti in meniul vostru de Pasti sau in cosul pentru picnicul de 1 Mai. Toata lumea va fi fericita!
Ingrediente
3 oua mari
250 gr smantana acra (fermentata)
100 gr parmezan (sau alta branza tare, maturata)
100 gr spanac congelat
2 linguri ulei
1 lingura pesmet
1 lingura cu varf faina alba
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1/8 lingurita piper negru
ulei (pentru uns formele)
- Spanacul se decongeleaza din timp si se scurge bine de tot intr-un tifon. Se amesteca cu uleiul si pesmetul.
- Se bat bine ouale cu telul. Se adauga smantana si parmezanul ras fin. Se bate bine amestecul.
- Se adauga sarea, piperul, praful de copt si faina. Se amesteca iar.
- La final adaugati spanacul si amestecati pana la omogenizare. Va rezulta o compozitie similara cu cea pentru clatite.
- Se ung bine cu ulei 9 forme de muffins. Se toarna compozitia in forme, umpland 3/4 din ele, fiindca vor creste la copt.
- Se coc la 180C pentru 20-25 minute (pana incep sa se rumeneasca usor deasupra). La copt, quiche-urile vor creste, insa la 1-2 minute dupa ce le scoateti din cuptor se vor lasa usor.
- Sunt bune caldute sau reci.
Compozitia in forme
Coapte
Mini quiche cu spanac