Salata de spanac cu oua si crutoane
Retete cu legume Retete cu ou Retete cu putine calorii Retete de Pasti Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete salate
Am ramas datoare cu o salata la care folosesc dressingul pe baza de lapte batut postat data trecuta. Acum, puteti face salata mai ales daca va raman oua rosii de la Pasti. Iar daca aveti indoieli sa mancati spanac crud, care este foarte bun, puteti inlocui cu salata verde.
Ingrediente
1 bol supa plin cu spanac (sau salata verde)
2 oua fierte
1/3 cana dressing din lapte batut
50 gr branza telemea
2 felii paine veche de 1 zi
2 linguri ulei
1 lingurita ulei masline
sare, piper
Portii: 1
- Spanacul trebuie sa fie cat mai tanar, asa salata e mai buna. Se curata de codite si se spala bine. Daca frunzele de spanac sunt mai mari se taie bucatele. Se aseaza intr-un bol.
* daca folositi salata verde, spalati frunzele, le asezati una peste alta, le rulati ca un trabuc si taiati fasii pe latime - Dressingul se amesteca bine cu branza sfaramata marunt.
- Painea se taie cuburi. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se pune painea condimentata cu sare si piper din belsug. Se amesteca rapid, cam 1 minut, pana crutoanele sunt crocante. Se pun peste spanac.
- Se amesteca totul bine. Se aseza salata cu crutoane pe farfurie si deasupra se aseaza ouale taiate felii.
- Se stropeste cu 1 lingurita ulei masline. Se serveste imediat, altfel crutoanele se inmoaie.
Comentarii (9)
adry acum 15 ani - 15 Aprilie 2009 22:06
Ce buna trebuie sa fie salata asta!! Imi place mult si dressingul!!Ioana acum 15 ani - 16 Aprilie 2009 13:14
iti garantez ca e foarte buna, dressingul si crutoanele fac minuni :)diana h acum 15 ani - 17 Iunie 2009 14:07
interesant, dar nu mai e nici spanac nici salata acum, in iunie...Ioana acum 15 ani - 17 Iunie 2009 14:20
este salata in piete! chiar sambata am luat 3 capatani de salata din aia creata, foarte bunaElena acum 13 ani - 14 Ianuarie 2011 11:03
aceasta salata trebuie sa aiba un gust aparte...sunt sigura :pClaudia acum 12 ani - 24 Mai 2012 14:11
Hihi ai uitat de oua ;))Ioana acum 12 ani - 24 Mai 2012 14:32
sunt trecute ouale si la ingrediente si la instructiunile de preparare.Claudia acum 12 ani - 24 Mai 2012 23:58
Asa e, my bad :D am incercat modul acesta de a face crutoanele si au iesit delicioasee! Pana acum eu doar prajeam painica in aparat si cam atat.. dar prajite in ulei de masline au un gust ft bun, multumim de retete si idei :)Olga acum 11 ani - 14 Aprilie 2013 11:53
Si eu am o reteta similara doar ca este cu somon afumat in loc de branza. Este foarte gustoasa. O s aincerc si varianta cu branza :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email