Spanac cu telemea

Retete cu branza Bucataria indiana Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Spanac cu telemea

In India se numeste Palak Paneer, o mancare vegetariana foarte foarte iubita.

Ingrediente

500 gr spanac
300 gr telemea dulce (nesarata; sau tofu pentru post)
2 cuisoare
1 bucata scortisoara (2 cm)
1/2 pastaie cardamom
1 ardei iute uscat
2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi
2 catei usturoi
2 linguri bune pasta de ceapa
1 lingurita rasa chimion (cumin)
1 lingurita cu varf coriandru macinat
1/2 lingurita turmenic
100 ml passata
3 linguri ulei
sare

Portii: 4

  1. Curatam si spalam spanacul. Il punem intr-o oala cu apa care fierbe si lasam sa fiarba timp de 1-2 minute. Il scoatem cu o paleta intr-un blender/robotel (lasati si putina apa pe el, nu-l scurgeti prea tare) si mixam pana devine pasta.
  2. Preparam masala: punem cuisoarele, scortisoara, bobitele din pastaia de cardamom si ardeiul iute (cu sau fara seminte) intr-un mojar si pisam pana devin pulbere.
  3. Incingem uleiul, adaugam masala si calim cateva secunde. Adaugam pasta de ghimbir-usturoi si cateii de usturoi striviti si calim 30 secunde.
  4. Adaugam pasta de ceapa, condimentele (cumin, coriandru, turmenic) si passata. Amestecam totul si lasam la calit timp de 3 minute.
  5. Adaugam spanacul, 100 ml din apa in care a fiert si sare dupa gust. Fierbem cu capac la foc mediu timp de 30 minute. Verificati daca scade prea repede si mai picurati putina apa daca e necesar.
  6. Stingem focul si adaugam in mancare telemeaua cuburi. Lasam sa stea 5 minute.

Adaugam pasta de ceapa si sosul de rosii

Adaugam pasta de ceapa si sosul de rosii

Fierbem spanacul

Fierbem spanacul

Spanac cu telemea

Spanac cu telemea

Comentarii (8)

 

laura  acum 13 ani - 28 Februarie 2011 13:17  

mmmm...cred ca e delicios...adica dupa gustul meu...trebuie sa o incerc - cred ca maine, sa fac rost de spanac
 

Ioana  acum 13 ani - 28 Februarie 2011 13:51  

acum sigur gasesti spanac tanar la piata sau aprozare. e asa frumos ca nu te poti abtine sa nu-l cumperi.
 

alina  acum 13 ani - 28 Februarie 2011 16:28  

Arata super, spanacul e preferatul meu, din pacate imi lipsesc multe din mirodeniile din aceata reteta.
 

Simona  acum 13 ani - 28 Februarie 2011 16:52  

=P~ =P~ =P~ , asta e parerea mea...
 

Lucia  acum 13 ani - 23 Noiembrie 2011 19:49  

Imi permit sa aduc cateva specificari: "paneer"-ul adica branza, in India se face in casa in felul urmator:se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba se amesteca cu zeama de lamaie (nu prea multa pentru a nu se simti prea tare in branza obtinuta) si dupa ce se incheaga branza se aseaza intre doua platouri de lemn,cu o greutate deasupra,pana se incheaga bine si se scurge zeama.Apoi inainte de a fi amestecata cu spanacul se frig bucatile de branza pana devin aurii.
Pofta buna! :)
 

Lucia  acum 13 ani - 23 Noiembrie 2011 20:05  

Palak paneer (Hindi: पालक पनीर, urdu: پالک پنیر) este un fel de mâncare indian şi pakistanez constând din spanac şi paneer (branza indiana de fermier) într-un sos de curry gros bazat pe piure de spanac. Este un fel de mancare vegetariana foarte populara.Palak paneer poate fi, de asemenea, facuta cu frunze de muştar.Acest fel de mâncare este servit în principal, cu roti, naan sau orez fiert.
Palak paneer poate fi însoţită de lassi, o băutură de lapte dulce din regiunea Punjabi.
 

Ioana  acum 13 ani - 24 Noiembrie 2011 08:42  

lucia, pui branza scursa in apa pentru o textura mai buna?
 

CRINA  acum 10 ani - 18 Decembrie 2013 15:32  

:) am fost de curand in India si am mancat acest fel de mancare acolo; este f.f...bun; Lucia are dreptate si sublinierile sale sunt f. bune
Incercati si u veti regreta.
POFTA BUNA !!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...