Muffins cu ciocolata

Ingrediente

100 gr zahar brun
3 linguri cacao (cca 25 gr)
50 gr amidon
50 ml cafea preparata (espresso)
175 ml apa
80 gr ciocolata neagra (85% cacao)
75 gr unt
75 ml ulei
2 oua
1 plic zahar vanilat
100 gr zahar
125 gr faina
2 lingurite rase praf copt

Bucati: 12-15
Timp de preparare: 35 minute

  1. Amestecati cacaoa, cu zaharul brun si amidonul pana obtineti o culoare uniforma. Adaugati cafeaua si apa si amestecati. Puneti oala pe foc si cand incepe sa se ingroase dati focul la mic si fierbeti, amestecand non-stop, pana obtineti o consistenta asemanatoare cu lava (cand dati cu lingura pe fundul cratitei raman urme care se acopera incet - vezi poza 1).
  2. Luati oala de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucati. Amestecati rapid pana se topeste. Adaugati untul taiat cubulete (in 4-5 transe; dupa fiecare transa amestecati pana untul e topit.)
  3. Adaugati uleiul si amestecati.
  4. Adaugati cate un ou pe rand, amestecand dupa fiecare pana nu se mai vad urme de galbenus.
  5. Adaugati zaharul si zaharul vanilat si amestecati iar.
  6. Adaugati la final faina cernuta cu praful de copt. Amestecati pana la omogenizare.
  7. Puneti aluatul intr-o tava de muffins in care ati pus hartii de muffins. Umpleti doar 3/4 din hartii, fiindca muffins-urile vor creste la copt.
  8. Dati la cuptor, la 180C pentru 20 minute.

Amidonul, zaharul brun si cacaoa fierte cu apa si cafea

Aluatul inainte de a adauga faina

Aluatul

In forme

In cuptor

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...