Muffins cu ciocolata
Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Muffins pufoase si ciocolatoase pentru colindatori.
Ingrediente
100 gr zahar brun
3 linguri cacao (cca 25 gr)
50 gr amidon
50 ml cafea preparata (espresso)
175 ml apa
80 gr ciocolata neagra (85% cacao)
75 gr unt
75 ml ulei
2 oua
1 plic zahar vanilat
100 gr zahar
125 gr faina
2 lingurite rase praf copt
Bucati: 12-15
Timp de preparare: 35 minute
- Amestecati cacaoa, cu zaharul brun si amidonul pana obtineti o culoare uniforma. Adaugati cafeaua si apa si amestecati. Puneti oala pe foc si cand incepe sa se ingroase dati focul la mic si fierbeti, amestecand non-stop, pana obtineti o consistenta asemanatoare cu lava (cand dati cu lingura pe fundul cratitei raman urme care se acopera incet - vezi poza 1).
- Luati oala de pe foc si adaugati ciocolata rupta bucati. Amestecati rapid pana se topeste. Adaugati untul taiat cubulete (in 4-5 transe; dupa fiecare transa amestecati pana untul e topit.)
- Adaugati uleiul si amestecati.
- Adaugati cate un ou pe rand, amestecand dupa fiecare pana nu se mai vad urme de galbenus.
- Adaugati zaharul si zaharul vanilat si amestecati iar.
- Adaugati la final faina cernuta cu praful de copt. Amestecati pana la omogenizare.
- Puneti aluatul intr-o tava de muffins in care ati pus hartii de muffins. Umpleti doar 3/4 din hartii, fiindca muffins-urile vor creste la copt.
- Dati la cuptor, la 180C pentru 20 minute.
Amidonul, zaharul brun si cacaoa fierte cu apa si cafea
Aluatul inainte de a adauga faina
Aluatul
In forme
In cuptor