Orez cu somon la cuptor

Retete asiatice Retete cu orez Retete cu peste si fructe de mare Retete la cuptor

Reteta Orez cu somon la cuptor

Lasati cuptorul sa faca toata munca si bucurati-va de o masa delicioasa, gata in sub o ora.

Ingrediente

1 file somon (aprox. 250 gr; cat mai egal ca si grosime)
200 gr orez basmati
1/2 lingurita sare
250 ml apa clocotita
3-4 fire ceapa verde
1/2 ardei iute rosu (sau o felie ardei kapia daca nu doriti sa fie picant)
1 lingurita cu varf ghimbir razuit pasta
1 lingurita usturoi strivit (2 catei mari)
2 linguri sos de soia (sarat; light daca aveti)
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita ulei de susan prajit
susan prajit
1 lingura unt

Portii: 2
Calorii: 1350 cal in total (675 cal / portie)
Proteina: 65 gr in total (32.5 gr / portie)

  1. Treceti cu degetele peste fileul de somon si cand simtiti oase, le scoateti cu o penseta. Masati somonul cu 1 lingura sosul de soia si lasati sa stea 15 minute la temp. camerei.
  2. Spalati orezul in mai multe ape, pana aceasta ramane curata, nu mai e tulbure. Puneti la fiert cei 250 ml apa.
  3. Intr-o cratita mai larga (sau vas care merge si la cuptor; aprox. 26 cm diametru) topiti untul la foc mic. Adaugati ceapa verde taiata rondele si ardeiul iute taiat fasii subtiri si sotati timp de 3 minute sa se inmoaie. Adaugati usturoiul si mai sotati 30 secunde. Adaugati ghimbirul si mai sotati 30 secunde.
  4. Scoateti jumatate din ce e in tigaie, incercand sa nu luati si grasime. Puneti-le intr-o cescuta si peste ele adaugati 1 lingura sos de soia, sucul de lamaie si uleiul de susan.
  5. Adaugati orezul scurs in cratita si amestecati la foc mic cateva minute, sa se acopere bine de arome. Adaugati sarea si apa clocotita. Asezati deasupra fileul de somon si imediat puneti capacul sau acoperiti cu folie de aluminiu.
  6. Dati la cuptor, la 250C timp de 15 minute. Opriti cuptorul, dar lasati inauntru vasul acoperit, fara sa ridicati capacul, inca 15 minute.
  7. Ridicati capacul si turnati sosul din cescuta peste somon si orez. Presarati susan prajit daca doriti.
  8. Duceti vasul asa la masa, arata mai bine. Dar inainte de servire, rupeti cu o furculita somonul si amestecati-l cu orezul si abia apoi portionati.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...