Orez prajit
Retete asiatice Retete garnituri Retete cu orez Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
In sfarsit! Colecistul meu a binevoit sa revina la indatoririle lui zilnice ;) Va spun doar ca in weekend am sarbatorit ziua mamei mele, dezmatul culinar vi-l puteti imagina usor.
Reteta aceasta este ideala pentru a folosi resturile de orez fiert. Adaugati legume, oua, sos de soia si ati obtinut o garnitura buna.
Ingrediente
150 gr orez lung (basmati)
2 morcovi
2 pumni de mazare (congelata)
1 ceapa medie
4 catei usturoi
2 oua
50 ml sos de soia
1/2 lingurita ulei de susan
2 fire ceapa verde (optional)
4 linguri ulei
- Orezul se fierbe cu sare, se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se pune apoi la frigider pana a doua zi. Se infoaie un pic cu o furculita.
- Se taie morcovul cubulete mici, mici. Se taia ceapa si usturoiul felii nu foarte subtiri.
- Se bat ouale cu un strop de sare.
- Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele, inclusiv mazarea. Se prajesc la foc mare pentru cca 3 minute, nu trebuie sa se inmoaie prea tare.
- Se adauga ouale peste legume si se amesteca rapid sa se faca jumari si sa se desfaca bucatele mici.
- Se adauga orezul si se amesteca rapid, cam 1 minut, pana se incalzeste.
- Stingem focul.
- Se adauga sosul de soia si uleiul de susan si se amesteca bine pana orezul capata o culoare maronie uniforma. Se gusta de sare, dar sosul de soia e destul de sarat, probabil nu va fi nevoie de sare in plus.
- Se adauga ceapa verde tocata rondele.
Legume la calit in wok
Adaugam ouale
Adaugam orezul
Orez prajit