Orez prajit

Retete asiatice Retete garnituri Retete cu orez Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

In sfarsit! Colecistul meu a binevoit sa revina la indatoririle lui zilnice ;) Va spun doar ca in weekend am sarbatorit ziua mamei mele, dezmatul culinar vi-l puteti imagina usor.

Reteta aceasta este ideala pentru a folosi resturile de orez fiert. Adaugati legume, oua, sos de soia si ati obtinut o garnitura buna.

Ingrediente

150 gr orez lung (basmati)
2 morcovi
2 pumni de mazare (congelata)
1 ceapa medie
4 catei usturoi
2 oua
50 ml sos de soia
1/2 lingurita ulei de susan
2 fire ceapa verde (optional)
4 linguri ulei

  1. Orezul se fierbe cu sare, se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se pune apoi la frigider pana a doua zi. Se infoaie un pic cu o furculita.
  2. Se taie morcovul cubulete mici, mici. Se taia ceapa si usturoiul felii nu foarte subtiri.
  3. Se bat ouale cu un strop de sare.
  4. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele, inclusiv mazarea. Se prajesc la foc mare pentru cca 3 minute, nu trebuie sa se inmoaie prea tare.
  5. Se adauga ouale peste legume si se amesteca rapid sa se faca jumari si sa se desfaca bucatele mici.
  6. Se adauga orezul si se amesteca rapid, cam 1 minut, pana se incalzeste.
  7. Stingem focul.
  8. Se adauga sosul de soia si uleiul de susan si se amesteca bine pana orezul capata o culoare maronie uniforma. Se gusta de sare, dar sosul de soia e destul de sarat, probabil nu va fi nevoie de sare in plus.
  9. Se adauga ceapa verde tocata rondele.

Legume la calit in wok

Adaugam ouale

Adaugam orezul

Orez prajit

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...