Orzo cu dovlecei
Retete garnituri Retete cu legume Retete cu paste Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Am adus acasa aroma vacantei in Skiathos prin aceasta reteta simpla si aromata care poate fi servita ca atare dar e si o garnitura potrivita pentru somonul la cuptor.
Ingrediente
150 gr paste orzo
1/2 ceapa mica (cca 25 gr)
1 dovlecel mic (cca 250-300 gr)
6 fire marar
2 fire menta (cca 15 frunze mai mari)
35 gr branza tare (tip parmezan; am folosit branza de oaie Horezu)
2 linguri ulei de masline extravirgin
sare, piper negru
Portii: 2
- Se pune orzo la fiert in multa apa cu sare, conform timpului de pe pachet.
- In acest timp se toaca ceapa marunt. Dovlecelul se taie in patru pe lungime si apoi se taie felii nu foarte groase.
- Se incinge uleiul si se adauga ceapa si dovleceii. Se soteaza la foc mediu timp de aprox. 5 minute, pana ceapa e moale. Se adauga 1 polonic de apa in care fierbe orzo, sare, piper negru macinat si se pune capacul. Se fierbe inabusit, la foc mic, timp de 5 minute, pana dovlecelul e facut.
- Se ia capacul si daca e mult lichid pe dovlecei se mai lasa cateva minute sa scada. Se adauga verdeturile tocate fin si se mai lasa 1 minut pe foc.
- Se adauga orzo scurs si se amesteca bine. Se adauga branza razuita si se amesteca pana se topeste. Se drege mancarea de sare.
- E buna calda sau la temperatura camerei.
Se adauga verdeturile peste dovleceii sotati
Se adauga orzo fiert