Paine arabeasca
Retete aluaturi Retete arabesti Retete de post
In weekend am avut musafiri, parintii mei. Stiam ca vin incarcati de mancare si asa a si fost: de la snitele, chiftele, carnati afumati, pana la ciorba de fasole cu smantana. =P~ Dar banuiam ca paine nu face maica-mea asa ca am facut eu painici arabesti si focaccia. Am pregatit si branza de iaurt si o salata de vinete cu ceapa.
Ingrediente
Aluat
250 ml apa calduta
4 linguri ulei masline
1 lingura rasa zahar
1 lingurita cu varf sare
450 gr faina alba
1 pliculet drojdie uscata (7 gr)
Altele
3 linguri za'atar + 3 linguri ulei masline
3 linguri ulei masline (pentru uns tava)
Bucati: 3 paini cu diametru de 18 cm
- Puneti ingredinetele de aluat in masina de paine si programati pe programul de framantat si dospit. Lasati inca 1 ora aluatul in masina dupa ce programul s-a incheiat.
Daca nu aveti masina, dizolvati drojdia si zaharul in apa. Adaugati peste restul ingredientelor si framantati de mana pana aluatul e elastic si se desprinde de pe maini. Lasati la crescut 2 ore intr-un bol acoperit, asezat la loc caldut. - Impartiti aluatul in 3.
- Tapetati fundul unei tavi de 18 cm diametru cu hartie de copt.
* pentru a face o singura paine, folositi o tava de 30 cm diametru . - Adaugati 1 lingura ulei masline si ungeti fundul tavii. Luati o bucata de aluat si il treceti prin uleiul din tava pe toate partile, apoi il intindeti cu mainile. Acoperiti aluatul si lasati la crescut cca 30 minute.
- Amestecati cele 3 linguri za`atar cu 3 linguri ulei masline pana devine pasta, apoi intindeti 1/3 din pasta peste aluatul crescut. Apasati cu degetele pe toata suprafata aluatului pentrua face mici indentatii.
- Dati la cuptor la 200C pentru 25-30 minute.
* repetati cu celelalte bucati de aluat - Lasati sa se raceasca, apoi puteti felia.
Trecem aluatul prin uleiul din tava
Intindem aluatul cu mainile
Ungem cu zaatar
Felie