Paine cu branza si ou

Retete cu branza Retete cu ou Retete la cuptor

O improvizatie dintr-o bucata de aluat ramasa de la pizza cu ciuperci. Cum noi suntem doi si aveam trei bucati de aluat, am facut sambata doua pizza si a treia bucata am pus-o la frigider. Duminica dimineata am copt-o in forma asta. Este o paine simpatica cu marginile umplute cu cascaval si un ou moale in centru. Rupeti "tortitele", spargeti oul si inmuiati in amestecul divin de cascaval topit si galbenus moale.

Ingrediente

1 portie aluat de paine frantuzeasca
cascaval ras
3 oua

Bucati: 3

  1. Se prepara aluatul (pasii 1-5). Se taie aluatul in 3 bucati.
  2. Din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara subtire, ca la pizza. Se presara cascaval deasupra. Se ruleaza foaia pe laturile lungi, inspre centru, dar lasati cam 3 cm intre ele. Capetele se unesc si se rasucesc.
  3. Se acopera painile cu o folie si se lasa la crescut 20-30 minute.
  4. Se dau painile la cuptor la 200C timp de 20 minute, apoi se scot si se sparge cate un ou in centru fiecarei paini. Daca nu aveti spatiu pentru ou, trageti cu o lingura cascavalul pe margine si spargeti oul in locul facut. Se mai coace inca 5 minute, pana albusul e facut, dar galbenusul e moale.
    * puneti o craticioara cu apa cand preincalziti cuptorul ca sa se faca putin abur; o scoateti cand puneti paine in cuptor
  5. Se serveste imediat.

Paine cu branza si ou

Paine cu branza si ou

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...