Paine cu rosii
Retete aperitive Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete pentru gratar Retete rapide Retete simple Retete din Spania
Foarte simplu acest aperitiv catalan (pa amb tomà quet), dar cu atat mai bine primit cand foamea ne roade la gratar iar focul e prea puternic pentru a putea pune carnita pe el. Insa cu painea nu e o problema, o puteti prajit la foc mare, doar sa fiti atenti ca se face repede.
Ingrediente
3 felii de paine taraneasca
3 rosii (bine coapte si dulci)
1 catel usturoi
3 lingurite ulei masline
sare de mare
Portii: 3
- Se prajesc feliile de paine pe gratar, in cuptor sau toaster.
- Se taie rosiile in doua si se dau pe razatoare pana ajungeti la coaja.
- Se freaca bine feliile de paine cu catelul de usturoi. Se picura putin ulei de masline pe fiecare felie.
- Se pune pulpa de rosii pe fiecare felie si se presara cu sare de mare.
* daca nu aveti o razatoare la indemana puteti freca jumatatile de rosii direct de feliile de paine pana miezul absoarbe sucul din rosii; pentru a face acest lucru e important ca rosiile sa fie bine coapte. - Se lasa sa stea cateva minute, astfel incat painea sa absoarba pulpa de rosii si sa se inmoaie un pic. Se servesc simple sau cu felii subtiri de jambon sau fileuri de sardine deasupra.
Rosii date pe razatoare
Paine prajita
Comentarii (16)
Ultimele comentarii
Marius acum 14 ani - 16 Mai 2010 13:23
Foarte bun...bruschete se numesc in italia ;)marinela barza acum 14 ani - 5 Iunie 2010 05:28
pentru cele carora nu le pasa de calorii si le place sa manance ceva mai gustos le recomand sa prajeasca painea in ulei pana devine maro-aramiu,o lasi pe un servetel sa absoarba uleiul si pe urma o freci cu usturoi si pui rosiile taiate cat poti de marunt.Pofta buna!!!
adi acum 14 ani - 12 Iunie 2010 04:26
:-& mai sa fieda dati alte retete mai bune
alina acum 14 ani - 1 Iulie 2010 18:03
deja imi ploua in gura . ma duc sa pregatesc. ;) ;)iuli acum 14 ani - 30 Septembrie 2010 17:25
e buna dar pacat ca nu are si castraveti =P~ :-&stelea alina acum 13 ani - 2 Decembrie 2010 19:02
foarte buna eu mananc des asa cefa:)
Dana acum 13 ani - 13 Aprilie 2011 02:15
Suna foarte bine - dar ma intreb cum coci rosiile, la cuptor? Cat le lasi? Probabil ca le cureti de coaja inainte, sau nu? Si apoi le mixezi? Care tip de rosii este cel recomandat?Ioana acum 13 ani - 13 Aprilie 2011 08:37
dana, sigur te referi la reteta de fata? fiindca aici nu se coc rosiile, este mentionat ca se dau pe razatoare PANA la coaja. NU se mixeaza...poti folosi orice tip de rosii coapte si dulci, cand e sezonul lor. roma sunt indicate fiindca au multa pulpa si putina apa, dar mai sunt si alte tipuri de rosii autohtone carnoase, nu trebuie sa te limitezi.
MAG acum 13 ani - 19 Octombrie 2011 00:30
foarte bun dar lipseste jamonul ;)Filofteia acum 11 ani - 12 Decembrie 2012 20:14
Painea cu rosii nu are acelas gust daca nu punem si uleiul de masline de buna calitate. Se mananca simpla, cu maioneza de usturoi, cu jamon si cu escalivada ceea ce inseamna vinete si ardei rosii coapte si cu anchoas pe deasupra. Las anchoas sunt niste filete micute de peste, presupun ca sprotul din romania, sarate. Este o mancare nemaipomenita, cu roate ca este o mancare traditionala din Catalunya acum se mananca in toata Spania. A, si daca vrei poti sa razui pe painea prajita un cvatel de usturoi si dupa aceea se pun tomatele razuite si amestecate cu ilei de maslina. Pofta bunaaaaaaaaaaLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email