Paine cu rosii

Retete aperitive Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete pentru gratar Retete rapide Retete simple Retete din Spania

Foarte simplu acest aperitiv catalan (pa amb tomàquet), dar cu atat mai bine primit cand foamea ne roade la gratar iar focul e prea puternic pentru a putea pune carnita pe el. Insa cu painea nu e o problema, o puteti prajit la foc mare, doar sa fiti atenti ca se face repede.

Ingrediente

3 felii de paine taraneasca
3 rosii (bine coapte si dulci)
1 catel usturoi
3 lingurite ulei masline
sare de mare

Portii: 3

  1. Se prajesc feliile de paine pe gratar, in cuptor sau toaster.
  2. Se taie rosiile in doua si se dau pe razatoare pana ajungeti la coaja.
  3. Se freaca bine feliile de paine cu catelul de usturoi. Se picura putin ulei de masline pe fiecare felie.
  4. Se pune pulpa de rosii pe fiecare felie si se presara cu sare de mare.
    * daca nu aveti o razatoare la indemana puteti freca jumatatile de rosii direct de feliile de paine pana miezul absoarbe sucul din rosii; pentru a face acest lucru e important ca rosiile sa fie bine coapte.
  5. Se lasa sa stea cateva minute, astfel incat painea sa absoarba pulpa de rosii si sa se inmoaie un pic. Se servesc simple sau cu felii subtiri de jambon sau fileuri de sardine deasupra.

Rosii date pe razatoare

Paine prajita

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...