Pasta aglio, olio e peperoncino
Retete din Italia Retete cu paste Retete de post Retete rapide Retete simple
Cu aceasta reteta am testat ardeii iuti macinati in ulei. Nu de alta, dar asa verific daca un restaurant italian e bun. Comand aceste paste simple - aglio, olio e peperoncino - si in functie de asta revin in acel loc.
Ultima data am mancat asemenea paste fooooarte bune la restaurantul Max din Sibiu. Fiind mai multi am avut ocazia sa gust mai multe preparate din meniu. Pastele si supele creme mi s-au parut cele mai bune. Pizza a fost doar ok.
Ei, asta e tot pe saptamana aceasta. O recomandare, o reteta simpla cu paste ca oricum n-am mai mancat demult, o crema care a trecut testul. Sunt multumita :) Va doresc un weekend placut, bucurati-va de soare.
Ingrediente
200 gr paste lungi (spaghetti, fettuccine, tagliatelle)
4-5 linguri ulei masline extravirgin
4 catei de usturoi
1 lingurita cu varf ardei iuti macinati in ulei (+ putin ulei de pe ei)
5 fire patrunjel
4-5 frunze busuioc
sare
Portii: 2
- Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
- Cand sunt aproape gata pastele se incalzeste usor uleiul intr-o tigaie larga. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa doar pana incep sa miroasa placut. Nu-i lasati sa se prajeasca sau sa-si schimbe culoarea, tineti focul la mic, doar sa se infuzeze uleiul cu aroma lor.
- Adaugati jumatate din pasta de ardei iute (avand grija sa luati si putin ulei) si amestecati timp de 15 secunde.
- Adaugati pastele scurse si verdeturile tocate fin si amestecati totul la foc mai mare de data asta pana pastele incep sa sfaraie si sunt acoperite de ulei. Gustati de sare si de picant. In functie de toleranta voastra la picant si la cat de picanta v-a iesit conserva de ardei iuti mai adaugati pasta si amestecati. Pentru noi 1 lingurita cu varf este suficienta la aceste cantitati.
- Serviti imediat.
Comentarii (10)
sarbescu eleonora acum 9 ani - 18 Septembrie 2015 12:38
Bun,bun!popica acum 9 ani - 18 Septembrie 2015 13:33
BUNA!Cum se face aceasta pasta cu ardei iuti si ulei?
Multumesc
Ioana acum 9 ani - 18 Septembrie 2015 13:38
da click pe textele subliniate si ajungi la reteta de ardei iuti in ulei.olga acum 9 ani - 18 Septembrie 2015 14:42
Daca in poza arata asa bine, nu incape indoiala cum sunt la gust,( de-mi lasa gura apa!!!)Maria acum 9 ani - 18 Septembrie 2015 15:24
Abia astept sa fac.....abia astept....la toti ai casei ne plac pastelesi picant!!
Multumim!!
Simona acum 9 ani - 22 Septembrie 2015 13:42
Si daca avem ardei iuti proaspeti, cum procedam? Multumesc!Ioana acum 9 ani - 22 Septembrie 2015 14:19
ii toci marunt, marunt si ii adaugi deodata cu usturoiul sa aiba timp sa se inmoaie un pic.mihai acum 8 ani - 13 Mai 2016 02:16
Multumesc pentru reteta. E simpla, dar plina de savoare si mi-a rasfatat papilele gustative :) O sa mai fac tipul asta de paste =P~mihai acum 8 ani - 13 Mai 2016 02:21
asa aratau inainte sa le mananc:[link]
pretty close i'd say :p
Ioana acum 8 ani - 13 Mai 2016 11:42
sa-ti fie de bine, Mihai! multumesc pentru poza, ma bucur ca e reciproc, asa mai vad si eu ce facetiLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email