Spaghete alla Gricia
Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete rapide Retete simple
Daca v-au placut spaghetele cu branza si piper, sigur asta va va incanta in egala masura. Practic este aceeasi reteta, doar ca are mai putina branza si in plus se adauga guanciale. Acum cred ca v-ati dat seama, daca am adauga ou, am obtine carbonara. Astfel am epuizat triada pastelor romane.
Am scris undeva pe site ca am venit cu pancetta din Roma. Ei, surpriza mare! Cand am deschis pachetul acasa, era o bucata de guanciale in loc. Cred ca doamna a auzit cuvantul carbonara in discutia mea Radu si mi-a dat ce a crezut ea ca e mai bun pentru carbonara. E un pic mai grasa decat pancetta, dar au dreptate, e mai gustoasa.
Ingrediente
200 gr spaghete
100 gr guanciale (sau pancetta)
50 gr pecorino romano
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
Portii: 2
- Puneti spaghetele la fiert in multa apa cu sare. Fierbeti-le conform timpului de pe pachet.
- Intre timp razuiti prin razatoarea mica branza pecorino. Adaugati piperul (macinat mai grosier daca se poate) si amestecati. Retineti 1 lingura cu varf din acest amestec (o sa-l folositi la decorare).
- Taiati guanciale cubulete si puneti-le intr-o tigaie (fara adaos de grasime) pe foc mic si prajiti-le pana devin rumene. Dupa ce lasa putina grasime in tigaie puteti creste focul la mediu. La final cubuletele vor fi crocante si veti avea cam 2 linguri de grasime in tigaie.
- Cand pastele sunt fierte, luati 50 ml apa de pe paste intr-o cescuta. Adaugati apa in tigaie, peste guanciale. Aduceti la fierbere.
- Scurgeti pastele si puneti-le in tigaie. Amestecati bine. Trageti tigaia de pe foc.
- Adaugati branza cu piper si amestecati folosind 2 furculite pana branza e topita.
- Serviti imediat, presarate cu branza retinuta.
Guanciale si pecorino
Guanciale la prajit
Adaugam apa de pe paste
Adaugam spaghetele si branza cu piper
Comentarii (6)
Petronela acum 12 ani - 19 Septembrie 2012 21:41
Cred ca este necesara o corectie:pancetta,asa cum spune si numele ("pancia" in italiana inseamna "burta"), este partea de pe burta a porcului condimentata cu diferite ierburi aromatice ,sare si piper!Ioana acum 12 ani - 20 Septembrie 2012 08:54
fleica se numeste acea parte de pe burta.petronela acum 12 ani - 20 Septembrie 2012 08:58
Locuiesc de 8ani in Italia,si de fleica nu am auzit... ;) Ceea ce am scris,este adevarat,imi pare rau.....Ioana acum 12 ani - 20 Septembrie 2012 09:08
e normal sa nu fi auzit, fleica e un cuvant romanesc.sorin acum 11 ani - 30 Ianuarie 2013 13:35
buna ziua,ma numesc Sorin si urmaresc acest site de ceva vreme,as dori o reteta daca se poate de SPAGHETE MILANEZE,sunt foaaarte bune=P~ ,este favorita mea,va multumesc anticipat.Regina Snow Silber acum 10 ani - 7 Decembrie 2013 13:45
:pLasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email