Pasta aglio, olio e peperoncino
Retete din Italia Retete cu paste Retete de post Retete rapide Retete simple
Cu aceasta reteta am testat ardeii iuti macinati in ulei. Nu de alta, dar asa verific daca un restaurant italian e bun. Comand aceste paste simple - aglio, olio e peperoncino - si in functie de asta revin in acel loc.
Ultima data am mancat asemenea paste fooooarte bune la restaurantul Max din Sibiu. Fiind mai multi am avut ocazia sa gust mai multe preparate din meniu. Pastele si supele creme mi s-au parut cele mai bune. Pizza a fost doar ok.
Ei, asta e tot pe saptamana aceasta. O recomandare, o reteta simpla cu paste ca oricum n-am mai mancat demult, o crema care a trecut testul. Sunt multumita :) Va doresc un weekend placut, bucurati-va de soare.
Ingrediente
200 gr paste lungi (spaghetti, fettuccine, tagliatelle)
4-5 linguri ulei masline extravirgin
4 catei de usturoi
1 lingurita cu varf ardei iuti macinati in ulei (+ putin ulei de pe ei)
5 fire patrunjel
4-5 frunze busuioc
sare
Portii: 2
- Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
- Cand sunt aproape gata pastele se incalzeste usor uleiul intr-o tigaie larga. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa doar pana incep sa miroasa placut. Nu-i lasati sa se prajeasca sau sa-si schimbe culoarea, tineti focul la mic, doar sa se infuzeze uleiul cu aroma lor.
- Adaugati jumatate din pasta de ardei iute (avand grija sa luati si putin ulei) si amestecati timp de 15 secunde.
- Adaugati pastele scurse si verdeturile tocate fin si amestecati totul la foc mai mare de data asta pana pastele incep sa sfaraie si sunt acoperite de ulei. Gustati de sare si de picant. In functie de toleranta voastra la picant si la cat de picanta v-a iesit conserva de ardei iuti mai adaugati pasta si amestecati. Pentru noi 1 lingurita cu varf este suficienta la aceste cantitati.
- Serviti imediat.