Paste cu leurda
Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Abia am asteptat sa apara leurda ca sa pot face aceste paste.
Ingrediente
200 gr paste lungi (tagliatelle)
1 legatura generoasa de leurda
40 gr pecorino (sau alta branza tare de oaie)
coaja rasa de la 1/4 lime
2 linguri suc lamaie
1 lingura ulei de masline
1 lingura unt
sare, piper negru, fulgi de chili
Portii: 2
- Se pun pastele la fiert in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet.
- Intr-o farfurie razuiti, pe razatoarea cea mai mica, coaja de lime, pecorino si rasniti mult piper negru. Amestecati.
- Cand pastele mai au doar putin de fiert, puneti untul si uleiul intr-o tigaie larga si le incingeti. Adaugati 1/8 lingurita fulgi de chili si leurda tocata grosier. Amestecati rapid, doar pana leurda se "ofileste".
- Adaugati 3 linguri de apa de pe paste si aduceti la fierbere.
- Adaugati pastele scurse si amestecati pana se acopera cu sosul din tigaie.
- Adaugati pecorino si amestecati pana se topeste. Dregeti de sare.
- Adaugati sucul de lamaie si amestecati.
- Serviti imediat.